УКР РУС

Ліверпуль завдяки голу Аліссона у доданий час врятував перемогу над Вест Бромвічем, Шеффілд сенсаційно переграв Евертон

16 травня 2021 Читать на русском

У неділю в рамках 36-го туру АПЛ відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 36-й тур

Крістал Пелас – Астон Вілла – 3:2

Голи: Бентеке, 32, Заха, 75, Мітчелл, 84 – МакГінн, 17, Ель-Газі, 34

Тоттенхем – Вулверхемптон – 2:0

Голи: Кейн, 45, Хьойберг, 62

Вест Бромвіч – Ліверпуль – 1:2

Голи: Робсон-Кану, 15 – Салах, 33, Аліссон, 90+5

Евертон – Шеффілд Юнайтед – 0:1

Гол: Джеббісон, 7

Вест Хем на останніх хвилинах врятував нічию з Брайтоном, Лідс розгромив Бернлі, Фулхем програв Саутгемптону

Програму дня в Англії відкривав домашній поєдинок Крістал Пелас проти Астон Вілли. Обидві команди вже не мали турнірних завдань у чемпіонаті, тож можна було зіграти у власне задоволення. Саме так футболісти й зробили, влаштувавши феєрію з 43 ударами.

Рахунок відкрили бірмінгемці вже на 17-й хвилині внаслідок дальнього удару Макгінна з рикошетом від стійки. На 32-й господарі зрівняли зусиллями Бентеке, якому вдалося підстрибнути до небес, замкнувши подачу з лівого флангу – втім, вже за два хвилини гості відновили свою перевагу завдяки навісу та серії відскоків. У підсумку м'яч відлетів до Ель-Гази на лівий край штрафного – Анвар же пробив у протихід гокіперу. 1:2!

Цей рахунок тримався до 75-ї хвилини, поки Заха не увірвався з лівого флангу в штрафний і не вистрілив під ближню стійку. На 84-й же Крістал Пелас, організувавши серію прострілів і накритих ударів, забив і третій гол – відзначився Мітчелл. 3:2! Цей гол виявився останнім у зустрічі.

Тоттенхем, який після поразки від Лідса у минулому турі, втратив шанси на Лігу чемпіонів, змушений тепер боротися за Лігу Європи. Поєдинок з Вулверхемптоном був хорошою можливістю поповнити очковий багаж і наздогнати конкурентів. Серйозна перевага у всіх компонентах гри у першому таймі втілилась у забитий гол за хвилину до перерви. Харі Кейн увірвався до штрафного майданчика гостей і з району одинадцятиметрової позначки пробив повз Руя Патрісіу, який вже лежав на газоні.

Після відпочинку "шпори" продовжили нагнітати і тринькати моменти. Спроби Регілона, Кейна та Алі так і не досягли цілі. Зрештою кількість таки переросла у якість і на 62-й хвилині Тоттенхем подвоїв перевагу. Серхіо Регілон вже у падінні буквально видряпав м'яч у захисника на правому фланзі, встиг підвестися і, обігравши оборонця, доправити сферу у штрафний майданчик "вовків". Деле Аллі скинув на Кейна, той пробив, але на його постріл зреагував кіпер. Хьойберг на добиванні був першим. Гра на цьому фактично завершилась – господарі уміло довели поєдинок до переможного кінця.

Перемога дозволила Тоттенхему набрати 59 очок і вийти на шосту сходинку, обійшовши Вест Хем. Вулверхемптон з 45-ма балами залишився дванадцятим.

У ще одному матчі неділі Вест Бромвіч приймав Ліверпуль. Мерсисайдці відчайдушно намагаються вскочити в останній вагон і потрапити у Лігу чемпіонів. А зважаючи на майбутню дуель між головними конкурентами – Лестером та Челсі – підопічні Клоппа чи не головні фаворити на путівку у найпрестижніший єврокубок. "Дрозди", які остаточно втратили шанси на збереження прописки в еліті, більше не відчували жодного турнірного тиску, тож цілком могли насолити супернику.

Вже на 15-й хвилині партнери вивели Хела Робсона-Кану сам на сам з Аліссоном і валлієць поцілив у дальній кут воріт у протихід голкіперу. В середині тайму Салах, несподівано для Сема Джонстона, пробив з лінії воріт і зрівняв рахунок у матчі.

По перерві команди обмінялись голами, однак арбітр відмінив результативні спроби Мане та Бартлі. Неймовірна перевага у володінні м'ячем та бомбардування воріт Вест Бромвіча, не принесла Ліверпулю плодів. Здавалося, що матч так і закінчиться бойовою нічиєю, але на п'ятій доданій хвилині Ліверпуль отримав право на кутовий, який влучним ударом головою замкнув... Аліссон, що прибіг на допомогу своїй команді. Неймовірна перемога "червоних"!

Програму дня в Англії закривав поєдинок у Ліверпулі між Евертоном і Шеффілдом. "Клинки" вже вилетіли з АПЛ, а от у "ірисок" ще залишалися важливі завдання – за три тури до завершення сезону вони відставали від зони ЛЄ всього на три очки. Таким чином, сьогодні підопічних Карло Анчелотті влаштовувала тільки перемога.

Розуміючи цей факт, Евертон пропустив вже на 7-й хвилині. І від кого! У воротах господарів відзначився 17-річний юнак Джеббісон, який лишень у минулому турі дебютував на дорослому рівні. Даніель замкнув простріл Робінсона, причому Джеку перед своїм асистом вдалося переграти двох захисників у штрафному – 0:1! До речі, Джеббісон став наймолодшим футболістом в історії АПЛ, якому вдалося відзначитись у своєму дебютному матчі в стартовому складі (йому 17 років і 309 днів).

Щонайгірше для Евертона, в наступні 83 хвилини Шеффілд ні в чому не поступався. Обидві команди розмінювались небезпечними моментами, причому "клинки" влучали у поперечку, а Джеббісон міг оформити дубль. Карло Анчелотті намагався врятувати гру виходом Сігурдссона, Бернарда й Гомеша, але відігратись "іриски" так і не змогли. Юнайтед святкує сенсаційну перемогу!

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ