УКР РУС

Кріштіану, Марсело, посуньтесь!

14 лютого 2015
Автор: Дмитро Гончар

11 гольових пасів, 4 голи у 20 зіграних матчах і твоє ім'я опиняється одразу в усіх на слуху.

Саме таку чудову результативність демонструє нова надія російського футболу - Денис Черишев, який виступає на правах оренди за "Вільяреал" і скромно називає себе простим російським хлопцем, котрий, безумовно, повинен завдячувати своєму батьку, колишньому гравцеві хіхонського "Спортінга", початком кар'єри в гарячій Іспанії, а не в Нижньому Новгороді, де 1990 року Денис з'явився на світ.

Зрозуміло, що чудову гру молодого росіянина не міг не помітити головний тренер мадридців Карло Анчелотті і керівництво "Реала", з яким Денис має підписаний контракт до 2017 року. І вже всім відомо, що "вершкові" наклали табу щодо оренди Черишева до інших клубів у наступному сезоні, заявивши, якщо ви хочете бачити Дениса у себе в команді, то ваш банківський рахунок повинен зменшитися не менше, ніж на 20 мільйонів євро - саме таку суму хочуть отримати за 24-річного футболіста.

Нагадаю, що на позиції Черишева у "Реалі" виступає Кріштіану Роналду, тому зрозуміло, що росіянину гра в основному складі могла лише снитися у снах, тому вінгера було вирішено віддати в оренду, щоправда без права викупу.

Спочатку в "Севілью", але через низку травм Денис не зумів показати свою майстерність в команді Унаї Емері, проте у складі "андалусців" зумів здобути перемогу у Лізі Європи. Наступного сезону Денис приєднався до "Вільяреалу", де, на сьогоднішній день, є постійним і незмінним гравцем основи "жовтої субмарини". Також варто зауважити те, що росіянин неодноразово входив до команди туру і був двічі визнаний гравцем місяця у "Вільяреалі" - неймовірний прогрес для гравця, який, уявіть собі, рідко потрапляв навіть на лаву запасних в "королівському" клубі.

А тепер повернемося до дилеми, яка постане перед 18 номером збірної Росії у майбутньому сезоні - небажання "Реалу" віддавати свій талант знову в оренду, тобто відсутність ігрової практики, адже із володарем трьох "Золотих м'ячів" і лицем мадридців, зрозуміло, що Черишев тягатися не може. Тому керманич "вершкових" запропонував Денису, як різноплановому гравцю, стати дублером Марсело, тобто грати лівого захисника, нащо сам Денис відповів ще влітку 2013, ось так:

"Анчелотті пропонував мені залишитися в Мадриді влітку 2013 року і говорив, що в такому випадку буде розраховувати на мене як на лівого захисника. Це був хороший варіант. Але я хотів би все життя забивати, віддавати гольові передачі, грати ближче до чужих воріт. Ось і подумав, що в першу чергу треба бути щасливим на футбольному полі. Вирішив знайти варіант з орендою, тому що грати в "Реалі" на позиції захисника мені було б важко".

Так не краще ж для Дениса залишитися у "Вільяреалі" - щоб далі радіти голам, гольовим передачам і взагалі грою за досить міцний клуб, який, на дану мить, займає 6 сходинку в чемпіонаті Іспанії? Невже це гірше, ніж сподіватися на те, що тебе випустять грати на неулюбленій позиції, але у рідному клубі?

На жаль, тут усе не так просто, адже не все залежить від Черишева, як в більшій частині від керівництва мадридців і від самого Анчелотті, які можуть в одну мить поставити хрест на кар'єрі гравця або відкрити дорогу у світле майбутнє - просто відпустивши його.

Але те, що Денис не повівся на гроші від російських команд, а продовжив кар'єру в Іспанії, за це йому великий респект, адже відомо, що московський "Спартак" пропонував півзахиснику 1,5 мільйони євро в рік - сума доволі вагома, проте, як показав цей приклад, гроші для росіянина не головне.

Також, варто зазначити те, що Денис не цурається спілкуватися із фанатами - може декілька годин переписуватися із ними у тому ж Твіттері і також відзначається щирістю і доброзичливістю, що не притаманне багатьом російським гравцям, можливо на таку відкритість  Черишева вплинув європейський менталітет, адже Денис прожив у Росії лише 6 років, а всю решту провів у Іспанії. Все може бути. Проте росіянин є приємним винятком із багатьох правил, адже він просто хоче грати у гру, в яку бігають мільйони хлопчаків по всьому світі не задумуючись про ніякі контракти, а граючи, щоб просто отримати задоволення.