УКР РУС

Кримське дербі та битва за місце в ЛЄ. 19 тур УПЛ. Анонс матчів четверга

17 квітня 2014 Читать на русском

Сьогодні, у рамках перенесеного 19 туру відбудуться два завершальні матчі.

"Таврія" - "Севастополь"

16:00. Сімферополь, стадіон "Локомотив". Телетрансляція на каналі "Футбол 1", онлайн-трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Кримське дербі. Що тут ще додати? Матчі під грифом "дербі" завжди є принциповими, в якому б турнірному становищі не знаходились команди. Обидва колективи підходять до матчу не в найкращому стані. "Таврія" через свої економічні проблеми та санкції ФФУ вже скотилась на останню позицію у турнірній таблиці. Хоча варто все ж подякувати гравцям клубу, які знайшли  в собі сили дограти сезон у такій кризовій ситуація, коли, відверто кажучи, взагалі не д футболу. Мабуть не варто нагадувати, що клуб застряг у боргах, не має грошей на зарплати своїм гравцям, отримав заборону на трансферну діяльність. 

"Севастополь" же демонструє свій посередній футбол. Команда стабільно тримається на межі від вильоту з "еліти", але при цьому їй постійно вдається набрати необхідну кількість очок для прописки в УПЛ на наступний сезон. В останньому матчі севастопольці зазнали розгромної поразки від донецького "Металургу" (3:0) і невідомо чи оговтались вони від неїу психологічному плані.

Отже, кримське дербі обіцяє бути цікавим хоча б через те, що на команди не тисне турнірне становище і вони, що називається, "можуть грати у свою гру".

"Металіст" - "Зоря"

19:00. Харків, стадіон "Металіст Стедіум". Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн-трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

"Металіст" "поплив". Ситуація в країні вплинула і на ситуацію в клубі. Команда залишилась від найголовнішого - без свого головного трненера Мирона Маркевича. Поки що харків'яни не можуть повернутись на минулий рівень і демонструють не надто переконливу гру. Ніби все те саме, але чогось не вистачає. Не вистачає і результату.

"Металіст" вибув з боротьби за "золото" та Лігу Чемпіонів. Не гарантувала команда Рахаєва собі і місце у Лізі Європи, за яке нині розгорнулась справжня бійня.

Одним із головних учасників цієї самої "бійні" є саме сьогоднішній суперник "Метала" - луганська "Зоря". Команда Вернидуба, чесно кажучи, дуже вражає у останніх матчах. Головним козирем гри луганської команди є дисципліна на полі, та гостра контратакувальна гра. Показовим став матч з "Чорноморцем", де луганчани продемонстрували високий пресинг і не давали супернику спокійно пройти навіть центр поля і приймати м'яч. Головною ударною силою є форвард Яннік Болі, який вже став рекордсменом "Зорі" за кількістю забитих м'ячів за сезон.

Не більше, не менше - матч за завітне місце у єврокубках.

Марк Копич, Футбол 24