УКР РУС

Кримське дербі: Хороша погода, поганий футбол. "Таврія" - "Севастополь" - 0:2

17 квітня 2014 Читать на русском

"Севастополь" і "Таврія" зіграли в "свій" футбол.

Варто одразу відзначити, що у Криму була ідеальна погода для футболу і катастрофічно мало людей на трибунах, за що дуже прикро. Матч в такій атмосфері нагадував першість міста, при чому навіть не обласного центру, наприклад, Мелітополя.

Перейдемо до футболу. На полі абсолютно не вирували пристрасті. "Таврія" на правах господаря з перших хвилин захопила ініціативу і почала тиснути на ворота суперника. Кілька разів пробивали з-за меж карного майданчику і все неточно. Мали сімферопольці і два небезпечних стандарти по центру воріт на відстані 23-25 метрів, що, принаймні раніше, було потенційно гольовим моментом для Сергія Назаренка. Зараз же ветеран українського футболу виконав їх двічі в стінку.

"Севастополь" ледь оборонявся, допускаючи помилку за помилкою особливо у грі один в один. Каядо добре повозив на лівому фланзі атаки своїх опонентів із Севастополя. Але численні подачі звідти не знаходили адресатів. Такий хід подій трохи розслабив захист "таврійців" і ті пропустили контратаку під час якої Ярошенко в "гордій самотності" отримав пас на лінії штрафного майданчину, але чомусь не став пробивати в хід. Зупинився, переклав під ліву і пробив... не по воротах! В свого партнера - Кузнєцова, від якого м'яч рикошетом потрапив у сітку воріт "Таврії". Курйозний гол - все одно гол. 1:0!

Господарі до завершення першого тайму так і не змогли нічого придумати біля воріт суперників і пішли будувати плани на другу половину матчу у роздягальню.

Після перерви "Таврія" так і не спромоглась забити. Були два чудові моменти у Бурдужана і Любічіча, але жодним гравці сімферопольського клубу не скористались. Натомість "Севастополь" мав теж кілька нагод. Щоправда, вони бережливіше  поставились до них і змогли подвоїти рахунок. Після обрізки "таврійців" у центрі поля Кузнєцов віддав передачу на хід Караваєву і той вийшов сам на сам, обіграв голкіпера і пробив у пусті ворота. Це - 2:0 і, по суті, кінець гри для господарів, які не відігрувались ще в цьому сезоні. Так воно і виявилось. Нічого путнього в атаці у господарів не вийшло.

А на трибунах було чутно лише фанатів "Севастополя", які затягнули наприкінці матчу гімн клубу.

"Таврія" - "Севастополь" - 0:2

Голи: Кузнєцов,38; Караваєв,67

Попередження: Буссаїді,16; Грнчаров,19; Пінто,93 - Новак,21; Ярошенко,47; Кожанов,55