УКР РУС

Крім Селезньова з "Дніпра" більше нема кого купляти, - Алібаєв

26 січня 2016 Читать на русском

Футбольний агент Сефер Алібаєв розповів про тенденцію від'їзду українських футболістів закордон.

"Покупки та оренди українських футболістів закордонними клубами обумовлені в першу чергу економічною ситуацією в Україні. Тепер наші гравці самі рвуться за кордон - там більш вигідні фінансові умови.

Клуби ж за допомогою оренд можуть розвантажити зарплатну відомість. До того ж футболіста беруть не лавку гріти, а значить, він повернеться ще й з ігровою практикою. Тому оренда того ж Кравця в "Штутгарті" повинна піти на користь і Артему, і "Динамо".

Думаю, це тільки початок. У гравців з'явиться серйозна мотивація прогресувати, щоб опинитися в підсумку в Європі. Нині у молоді буде багато перспектив, і років через два вже навряд чи хтось здивується переходу футболіста з ЧУ, наприклад, в Бундеслігу.

Це вже традиція, що найгучніші переходи відбуваються під завісу трансферного вікна. Деякі клуби, навіть підписавши футболіста, іноді до останнього тримають інтригу. Чим голосніше трансфер, тим більше його приховують. Іноді менеджери спеціально створюють ажіотаж, щоб розрекламувати свого підопічного.

Не виключено, що в останній момент у нову команду перейде Селезньов. Кого ще можуть продати? Складно сказати, на мій погляд, більше з "Дніпра" забирати нікого", - сказав Алібаєв.

Читайте також:

Тейшейру взимку не продадуть, Ярмоленка взагалі навряд відпустять з "Динамо", - Алібаєв