УКР РУС

Кравець: Проти Іспанії збірній України треба грати у свій футбол

12 жовтня 2015 Читать на русском

Нападник збірної України Артем Кравець поділився думкою про збірну Іспанії та про те, як має зіграти команда проти "Червоної Фурії".

"Звісно, голи додають впевненості й надалі позначаються на майбутніх іграх, адже почуваєш себе більш розкуто. Але місця в основі це не гарантує, за нього треба боротися щодня, на кожному тренуванні і у кожному матчі. Забивати приємно і я завжди прагну цього, тому що збірна - це мета кожного гравця, і моя в тому числі. Хочеться забивати і допомагати збірній досягати необхідних перемог і результатів.

Для перемоги над словаками не вистачило якоюсь мірою талану, якоюсь мірою гравців, котрі не змогли взяти участі у тій грі. В якихось моментах не на сто відсотків зіграли й ми, у той же час добре зіграли словаки. Сукупність всіх факторів і вилилася у такий результат.

Тепер, щоб вийти на Євро, треба стати найкращою третьою командою відбору. Відтак необхідно буде перемагати Іспанію, що зробити доволі складно. Але, якщо ми досягнемо цього, то стовідсотково вийдемо з найкращого третього місця.

Перший матч проти Іспанії? Гра була важкою, адже це, все ж таки, Іспанія, тим більше Севілья, відома своїми вболівальниками. Було складно розраховувати на позитивний результат, але на одне очко ми награли. Моментами ми грали зовсім непогано, створили гарні гольові нагоди, однак в одних моментах майстерність Касільяса, в інших - брак нашого виконання, а десь - просто нестача везіння, не дозволили забити м’яч, який би приніс нам заліковий бал.

Іспанія - це команда, що грає в агресивний наступальний футбол. Але при цьому у них є недоліки у грі в обороні, якими можна скористатися. Якщо у нас це вийде, з’явиться шанс обіграти цю збірну. Вони теж люди і припускаються помилок.

Втрата Іньєсти? Це величезна втрата для них, тому що Іньєста - лідер їхньої збірної упродовж багатьох років. Навіть пропри те, що в іспанців є 2-3 склади і вони знайдуть заміну, його відсутність буде відчуватися.

Вважаю, що те, що Іспанія гарантувала собі вихід на Євро - це палиця з двома кінцями. Якщо навіть на поле вийде другий склад, він доводитиме тренерському штабу правомірність своїх претензій на заявку збірної у фінальній частині Євро. Тому нам буде не менш складно протистояти іспанцям навіть у тому разі, якщо їхній склад не буде основним. Буде важко, але я впевнений, що все у наших силах.

Буде складно, адже завжди непросто грати проти грандів. Але у нас є дуже талановиті хлопці і загалом вся збірна - талановита. Якщо ми виявимо свій потенціал у цьому матчі, продемонструвавши всю нашу силу, ми переможемо Іспанію та пройдемо напряму.

Думаю, збірній України треба грати у свій футбол. Ми завжди славилися своїми контратаками, а Іспанія любить контролювати м’яч. Тому можна зіграти на їхніх слабких місцях, коли вони відкривають вільні зони. Вважаю, така тактика може бути ефективною.

Коли "Олімпійський" вирує - це просто нереальна підтримка для гравців і загалом для всієї країни. Хочемо попросити всіх уболівальників прийти підтримати команду у Києві. Це дуже важливо, коли заповнений вщерть стадіон жене команду вперед. Це примножує наші сили. Впевнений, що 12 жовтня у Києві буде аншлаг. Це вирішальна гра і підтримка українців дуже важлива для нас.

Не буду лукавити, дуже хочеться зіграти, але головна мета - досягти перемоги і вийти напряму на Євро-2016. У нас є цей шанс і його треба використати!", - розповів Кравець.

Стежте за всіма найцікавішими подіями, що передують кваліфікаційному матчу до Євро-2016 між збірними України та Іспанії, у режимі LIVE.