УКР РУС

Кравець назвав одну з головних складових успішної кар'єри українця за кордоном

7 квітня 2020 Читать на русском

Нападник турецького Кайсеріспора Артем Кравець поміркував щодо важливості володіння англійською мовою.

"Я добре володію англійською. Є проблеми з правописом, але на розмовному рівні все в порядку. Вчив і німецьку, і іспанську, але був там мало часу. Якби десь залишився надовше, то вивчив би. Легко взагалі. Головне – поставити мету.

Кравець пояснив, чому вважає російський чемпіонат сильнішим за український

Спочатку англійську зовсім не вчив. У школі на аматорському рівні – спортивний клас. Потім – поїздки за кордон. У Німеччині вже довелося підівчити – треба було спілкуватися з партнерами по команді. Німці практично всі розмовляли англійською, так само було і в Іспанії.

Не знаю, чому багато українських футболістів не розуміють важливість вивчення іноземної мови. Це риторичне питання. Справа навіть не в мові країни, в якій ти граєш. Але хоча б англійську вивчити, аби розуміти, спілкуватися.

Багато ситуацій можуть бути неправильно зрозумілі, донесені. Мова має величезне значення. У тебе не все може виходити в футболі, але якщо ти можеш поспілкуватися з тренером, з'ясувати ситуацію, то це додає тобі плюсів. Тобі простіше. Не знаю, чому так складно вивчити мову. Може, комусь ліньки, немає бажання і все вийде само собою. Однак, як показує досвід – не виходить", – сказав Кравець у прямому ефірі на сторінці видання Tribuna в соціальній мережі Instagram.

Нагадаємо, у поточному сезоні турецької Суперліги Кравець провів 11 матчів, в яких відзначився 4-ма голами та асистом.

"Пропустив від Італії – і тут почалося": Андрій Пятов – про Динамо, сімейну драму, хрещеного батька і "пора закінчувати"