УКР РУС

"Краще за мій Київ для мене нічого немає – хочу додому": Петраков – про три втрати України і зміни на матч з Ірландією

7 червня 2022 Читать на русском

Головний тренер збірної України Олександр Петраков розповів про підготовку до матчу проти Ірландії – стартового для "синьо-жовтих" у Лізі націй 2022/23.

"Чи є шанси потрапити хоча б у заявку тим футболістам, які не грали з Уельсом і Шотландією – Лунін, Попов, Сікан, Ігнатенко? Вони завтра всі гратимуть.

Чи змінив би щось, якби можна було переграти матч з Уельсом? Нічого б я не змінював.

Ірландія – Україна: де дивитись матч Ліги націй

Хто гратиме справа у захисті замість Караваєва? Ти так мене запитуєш, ніби працюєш у штабі збірної Ірландії. Ти не на них працюєш (до журналіста – прим. "Футбол 24")? Я так жартую. Гратиме не Караваєв, а інший футболіст.

Чи багато буде змін завтра у складі? Побачите. Зараз у мене тренування ще буде. Як я можу зараз відповісти?

Наскільки поразка в Уельсі емоційно виснажила збірну? Дуже сильно. Проводжу з гравцями індивідуальні бесіди, намагаюся усміхатися, підтримувати їх. Я – головний тренер, я не можу ходити, опустивши голову. Те, що в мене на душі – це мої справи, а гравців я повинен підтримувати. Сказав, що на цьому життя не закінчується. Цього дня вже не вернеш. Сторінку перегорнеш – так і живеш. Це футбол. Це спорт.

Чи звертався до мене Ротань з проханням допомогти гравцями молодіжній збірній у матчі з Францією? Він мені не дзвонив.

Є травми в нас. Вибув Георгій Бущан, Тарас Степаненко. Возили їх на МРТ. Слава богу, в Степаненка нема перелому пальця. У Бущана гомілкостоп трохи підвернутий, 7-10 днів їм сказали. Прихворів Соболь, зараз не буде тренуватися. Це всі проблеми. Всі інші здорові.

Чи було складно перелаштуватися на інший турнір після чемпіонату світу? Ми поїхали з країни ще 30 квітня, не були вдома, працювали місяць. Було складно, все накопичується. Я така людина, що дуже люблю свою країну. Краще за мій Київ для мене на землі нічого немає. Тому я хочу додому. Хлопці відпочинуть. Не знаю, коли будуть грати нашу УПЛ. Не знаю, що вам ще сказати. Кажу за себе – я хочу додому.

Бажаю всім вам мирного нема над головою. Дякую", – завершив Петраков.

Матч Ірландія – Україна стартує 8 червня о 21:45 за київським часом. Це перший поєдинок нашої збірної в Лізі націй 2022/23, тоді як ірландці вже зіграли один тур і поступилися Вірменії (0:1).

Вірменія – Ірландія: Україну чекають непрості суперники – сенсація у матчі Ліги націй, так не зміг навіть Роналду