УКР РУС

Крапки розставлено майже над всіма "і". Підсумки 24 туру УПЛ

18 травня 2015 Читать на русском

Підводимо підсумки 24 туру УПЛ, в якому завершились чемпіонські перегони в Україні на користь "Динамо".

"Чорноморець" - "Металург" З - 0:0

Чого очікувати від команд з нижньої частини турнірної таблиці, які вже вирішили свої турнірні завдання? В ідеалі - розкутої, красивої гри, адже результат не тисне на жоден з колективів. Проте "моряки" і "козаки" мали іншу думку щодо цього. Команди провели мляву гру, інколи ледаче додаючи швидкостей.

Важко описати рівень матчу. Не хочеться ображати команди, але назвати цей матч рівнем елітного дивізіону України – це обманути самого себе.

"Чорноморцю" треба якомога швидше визначатись зі стратегією на наступний сезон і починати будувати команду тут і зараз.
"Металурги" у 2015 році не програвали у 7 з 10 матчів. Хороший результат для середняка при достатньо невиразній грі. Отже, у запоріжців є непогані передумови для росту і боротьби у наступному сезоні за більш високої позиції.

"Іллічівець" - "Ворскла" - 1:2

Навіть "Метеор" не допоміг "азовцям" відібрати очки у гостей з Полтави. «Ворскла» ж здобула чергову перемогу і цілеспрямовано турує собі шлях у омріяну Лігу Європи. Аби зрівнятись із своїм головним конкурентом - "Зорею" - команді Сачка необхідно набрати три бали. Ця місія не виглядає нездійсненною, адже у наступному турі ворскляни зіграють із "Чорноморцем", а "Зорі" належить поборотись з непоступливим "Металургом" З. Все найцікавіше залишиться насамкінець, адже в останньому турі чемпіонату "Ворскла" проведе очну зустріч із "Зорею", де, схоже і буде розіграна путівка у євротурнір.

Незрозуміло, чи є взагалі якась мета у "Іллічівця" на останні матчі сезону. Наставник команди Микола Павлов заявив, що остаточно вирішив покинути маріупольський клуб. Покине команду і головна дійова особа команди Сергій Гринь - також піде шукати нову команду, адже термін його орендної угоди закінчується по завершенні сезону. Наразі «азовці» намагаються просто не впасти обличчям у багнюку і стараються дотерпіти до фінального свистка кожного матчу.

"Шахтар" - "Металург" Д - 2:0

Скандальним вийшло донецьке дербі у Львові. В першу чергу через дії арбітра, який, на думку гостей, діяв упереджено і допустив помилку, не призначивши пенальті за гру рукою. Цей епізод насправді став одним з ключових у матчі. Адже, по-перше, у "МетаДона" забрали шанс зрівняти  рахунок з 11-метрового, по-друге, через надто емоційну реакцію на дії судді вилучення отримав Чечер.
Оцінювати рішення арбітра в скандальному епізоді складно. Гра рукою була, проте рука перебувала в природному положенні. З іншого боку таких пенальті вже чимало було призначено у тій же Лізі чемпіонів цього сезону.

"Гірники" ж забили два голи у першому таймі зусиллями бразильців. Дублем відзначився Тейшейра, який веде перегони з Ярмоленком, Кравцем та Еріком за звання найкращого бомбардира УПЛ.

"Шахтар" вже гарантував собі другу лігочемпіонівську позицію і може догравати сезон без тягаря відповідальності за результат.

"Олімпік" - "Металіст" - 2:1

Скільки ж негативних емоцій пережила донецька команда навесні перед тим, як здобути першу перемогу у чемпіонаті. Багато хто вже списав "Олімпік" і навіть звинуватив у відсутності боротьби на полі. Маленький донецький клуб зіткнувся із тиском ультрас "Динамо", але знову ж таки зіграв у суху нічию з киянами. Окрім того команду покинули два провідні гравці Іванов та Дорошенко. Але команда не здалась і довела, що вона з гідністю може виступати на найвищому вітчизняному рівні.

Хоча "Металіст" і має купу проблем (команда Ігоря Рахаєва так і не зігралась), має не найкращий фізичний і психологічний стан, але у ній зібрані гравці високого гатунку. Тут і збірники Назаренко, Ковальчук, Болбат, Селін, і досвідчений Прийомов, і талановиті Бобко з Каядо. Але мотивувати гравців тренерському штабу ніяк не вдається. Звісно нелегко знайти мотивацію, коли в думках тримаєш той факт, що за два тижні тобі, скоріше за все, доведеться шукати новий клуб.

Доля "Металіста" досі невизначена. Навіть незрозуміло, чи отримає клуб атестацію на наступний сезон УПЛ. "Олімпік" продовжить дотримуватись свого курсу і свого стилю. Проте хотілося б, аби донецька команда нарешті отримала стабільно хороші умови для тренувань.

"Волинь" - "Говерла" - 4:2

Неочікуваний результат зафіксований у Луцьку, де місцева "Волинь" приймала ужгородську "Говерлу". Закарпатці приїхали у статусі явного аутсайдера. Команда В'ячеслава Грозного чекає на звершення сезону, аби розпочати нове життя. Швидше за все, "Говерлі" потрібно буде шукати і новий тренерський штаб, і нову команду, адже навряд чи хтось з гравців залишиться у проблемному клубі.
Тим не менше, в останніх матчах "ведмеді" грають у видовищний футбол, який подобається вболівальникам. Ужгородці грають і самі, і дають грати супернику.

"Волинь" же провела нелегкий матч. Самі собі створили проблеми підопічні Віталія Кварцяного. Помітно було, що за рахунку 2:0 "хрестоносці" розслабились і втратили концентрацію, чим неодмінно скористались гості, зрівнявши рахунок ще до кінця першого тайму. Переможний гол забив Ерік, який, швидше за все, покине Луцьк влітку. Але перед цим румунський форвард має чудові шанси завоювати звання найкращого голеадора УПЛ.

"Динамо" - "Дніпро" - 1:0

П'ять років очікувань - і "Динамо" повертається на трон. Команда Сергія Реброва не без проблем мінімально перемогла напівосновний склад "Дніпра". Тепер кияни зможуть зосередитись на Кубку України - ще одному трофеї, який столичний клуб може здобути у нинішньому сезоні.

До слова, "Дніпро" ще може взяти реванш за поразку у фіналі Кубка, якщо дніпряни здолають "Шахтар".

Ребров створив класну чемпіонську команду, поставив їй ту тактику, в якій кожен з гравців може продемонструвати свої найкращі якості. Правда, навесні кияни дещо здали. Особливо це стосується Андрія Ярмоленка, який і у чемпіонському матчі виглядав блідо. Зате по-новому розкрилися Ленс та ряд молодих гравців.

"Дніпро" Маркевича - це потужний колектив. Гравці одержимі єдиною метою, у команді панує ледь не сімейна атмосфера. "Дніпряни" вже не проб'ються у Лігу чемпіонів через срібну позицію УПЛ, проте це можна зробити, підкоривши Лігу Європи.

Марк Копич, Футбол 24