УКР РУС

Ковпак: Красильников хотів грати в Росії, а 99 відсотків гравців - ні

7 липня 2014 Читать на русском

Нападник "Ворскли" Олександр Ковпак розповів про ситуацію в "Севастополі" і своє ставлення до бажання керівництва клубу грати в чемпіонаті Росії.

- Не приховую, було кілька пропозицій, як з України, так і з-за кордону. Наприклад, був варіант поїхати грати до Росії. Розумів, що в "Севастополі" точно не залишуся, тому підшукували з агентом нове місце роботи. Коли дізнався про те, що Василь Сачко хоче бачити мене у своїй команді, довго не думав - практично відразу дав позитивну відповідь. Вважаю, зробив правильний вибір: в "Ворсклі" є всі умови для того, щоб вирішувати високі завдання.

- Голкіпер "Таврії" Сергій Погорілий недавно розповідав, що до цих пір не забрав у клубі свої документи. Ви паперові питання з "Севастополем" вирішили швидко?
- Так, якихось особливих проблем не виникло. Є ще невелика заборгованість по заробітній платі, але її обіцяли погасити. А документи я забрав - в Полтаву перейшов вільним агентом.

- Вадим Новинський до останнього намагався зберегти команду, навіть розглядаючи можливість перевезти її на материкову частину України. Коли ви зрозуміли, що у "Севастополя" в нинішніх реаліях немає майбутнього?
- Після гри в Києві з "Металістом" власник клубу зайшов в роздягальню, подякував за гру і сказав, що робитиме все, щоб "Севастополь" продовжував виступи в прем'єр-лізі. Тому до кінця сподівалися на позитивний результат, хоча в душі, звичайно, розуміли: шансів, що команда залишиться такою, як раніше, мало.

- Як ви ставилися до заяв Олександра Красильникова, що "Севастополь" гратиме в Росії?
- Це він, напевно, хотів грати в Росії. Думаю, 99% гравців у такій ситуації в команді не залишилися б. Не тільки з політичних мотивів - контракти футболістів були оформлені у Федерації футболу України. Не знаю, яким чином "Севастополь" міг грати в чемпіонаті Росії. Але навіть якби це і сталося, я б в команді все одно не залишився.

- Останні півроку для "Севастополя" були непростими. Як гравці переживали ситуацію, що склалася?
- Найбільше давила невизначеність. В ігровому плані було непросто проводити домашні матчі на виїзді. Що стосується політичної ситуації, то ми намагалися від неї абстрагуватися і думати тільки про футбол. Зрозуміло, що психологічно ситуація теж обтяжувала, бо раніше ніхто ні з чим подібним не стикався. Але, навіть незважаючи на все перераховане, вважаю, ми виступили гідно.

- У вас напевно залишилося багато друзів і знайомих в Криму. Скажіть, 90% з них дійсно хоче жити в Росії, як було "вирішено" на референдумі?
- Що стосується Севастополя, то, напевно, так. Але ви ж знаєте: це - місто специфічне, там завжди люди більше дивилися в бік Росії. Щодо іншої частини Криму мені складно говорити за всіх. Можу сказати, що особисто для мене Крим завжди залишиться рідним, коханим і українським. На цьому крапка. А все інше - це політика, влазити в яку не дуже хочеться. В принципі, за весь цей час якогось дискомфорту я не відчував. Якщо і бачив військових, то тільки на території військових частин. Єдине, коли їздив до сім'ї в Сімферополь, то на трасі стояли блокпости, - розповів Ковпак.