УКР РУС

Ковалюк: Неадекватна поведінка фанатів Карпат не витримувала ніякої критики

21 вересня 2017 Читать на русском

Головний тренер Прикарпаття Володимир Ковалюк прокоментував заворушення на стадіоні "Рух" у матчі Кубка України проти Карпат.

"Ми знали про витівки львівських фанатів і вжили безпрецедентні для Івано-Франківська заходи безпеки. І в цілому правоохоронні органи, стюарди спрацювали на стадіоні добре, хоча за наявною інформацією, вболівальники Карпат по-хуліганськи поводилися до матчу в івано-франківських кафе і на вулицях міста...

Ми для них зарезервували 600 квитків. Хоча, як мені відомо, це були не організовані групи фанатів. На жаль, їхня неадекватна поведінка не витримувала ніякої критики. І, якщо відверто, навіть не знаю, як боротися з цим злом. Думаю, своє вагоме слово повинні сказати ФФУ і правоохоронні органи. Одними штрафами тут вже не обійтися.

Чи стадіону "Рух" завдано великої шкоди? Ні. Ми передчували, що фанати Карпат будуть бешкетувати, тому виділили їм сектор, де не було сидінь.

Через що арбітру довелося зупинити гру в середині другого тайму? Все почалося після забитого Прикарпаттям другого голу. Засмучені таким ходом подій, львівські вболівальники почали кидати на поле і в сусідні сектори фаєри, петарди та інші сторонні предмети. Але все ж, вважаю, що в такий форс-мажорній ситуації було прийнято правильне рішення продовжити поєдинок.

Доля матчу завжди повинна визначатися в чесній боротьбі! Тут треба віддати належне захиснику Карпат Артему Федецькому, який не побоявся підійти до своїх уболівальників і хоч якось заспокоїти їх. Хоча і після фінального свистка пристрасті в таборі львівських ультрас довго не вщухали. Як мені повідомили, вони навіть розбили лобове скло в клубному автобусі Карпат", – цитує Ковалюка Команда №1.

Карпати сенсаційно вилетіли з Кубка України, поступившись Прикарпаттю. Фанат Карпат вдарив Федецького в обличчя під час матчу. Після гри уболівальники зупинили автобус Карпат поблизу Львова, а на допомогу футболістам приїхав спецназ.

"Поведінка ультрас у Франківську – це ганьба". Легендарний капітан Карпат жорстко розкритикував усіх

Дитятьєв: Бити по обличчю потрібно не Федецького, а інших діячів