УКР РУС

Ковалець: З появою Де Дзербі в Шахтарі інтерес до УПЛ в Італії різко зросте

30 травня 2021 Читать на русском

Відомий український тренер Сергій Ковалець вважає прихід італійського наставника Роберто Де Дзербі надзвичайно корисним для всього українського футболу.

"Те, що інтерес до українського чемпіонату в такій топової футбольної країні, як Італія, різко зросте, я не сумніваюся. Тим не менш, Роберто Де Дзербі вважається одним з найперспективніших тренерів в Італії, у нього чудова преса і, переконаний, за його першим закордонним досвідом, будуть уважно стежити. І не лише на Апеннінах.

Шевчук: Де Дзербі – ноунейм? Циганик не розбирається у футболі

Приховувати не буду: мені імпонує стиль, який сповідувала попередня команда Де Дзербі – Сассуоло. Націленість на ворота суперника, контрпрессинг, чіткі перепасування в середній зоні, активність флангових захисників – справляли враження. На мій погляд, Де Дзербі буде не складно адаптувати свої творчі напрацювання в Шахтарі, адже "гірники" теж роблять ставку на контроль м'яча.

До речі, з більшістю тренерів-легіонерів клубні боси донеччан не прогадали: Невіо Скала, Мірча Луческу, Паулу Фонсека вписали чимало яскравих сторінок в переможну історію Шахтаря. Хіба що попередник Де Дзербі – португалець Луїш Каштру після чемпіонського дебюту, напевно, дещо переоцінив свої можливості, втратив контроль над станом справ у Шахтарі і в командному механізмі стався збій.

Тому цікаво буде поспостерігати, який з Де Дзербі кризовий менеджер, адже в минулому сезоні у грі "гірників" кудись випарувалася злагодженість, впевненість у своїх силах. Десь Роберто пощастило, що у зв'язку з проведенням фінальної частини чемпіонату Європи, у нього буде більше часу для підготовки до нового сезону. Однак про якесь розгойдування не може бути й мови, тому що новий чемпіон – Динамо захоче вже зі старту захопити зручну позицію лідера. Подивимося, чим відповість зголоднілий за великими перемогами Де Дзербі", – сказав Ковалець у коментарі Meta Ratings.

Нагадаємо, контракт італійського фахівця з Шахтарем розрахований на два роки.

Шахтар звільнив не всіх винуватців: чому прихід Де Дзербі наближає ще одну гучну відставку