УКР РУС

Ковалець: Якщо перевернути таблицю, то ми на першому місці

29 липня 2011 Читать на русском

Наставник "Оболоні" Сергій Ковалець дав інтерв'ю напередодні сьогоднішньої гри із "Зорею".

- Сергію Івановичу, чи сильно ви розчаровані показниками своєї команди на початку чемпіонату?

- Так, результату поки немає, але діями підопічних я задоволений. Вони старалися і робили все можливе, щоб домогтися успіху. Проте брак досвіду і майстерності не дозволив цього зробити, хоча у "Оболоні" були хороші моменти в усіх матчах. При чому не забувайте, з ким ми грали. Думаю, "Шахтар" і "Динамо" не найслабші учасники змагання, а "Ворскла" - учасник Ліги Європи.

- Після трьох матчів у "Оболоні" в графі "забиті м'ячі" значиться "0". Чи можна це назвати катастрофою?

- Катастрофа - це щось непоправне, а ми ведемо мову про футбол. Я жартома кажу хлопцям, якщо перевернути таблицю, то наша команда виявиться на першому місці, тому потрібно спокійно, без торохкань в сторони рухатися далі. Ми працюємо над реалізацією. Я можу з упевненістю сказати, що у нас хороший колектив, у якого є непогані перспективи.

- Перед початком чемпіонату ви говорили, що повчально буде стартувати матчами проти сильних команд. Ви і зараз дотримуєтеся цієї думки?

- Безумовно. Ми отримали сильний психологічний удар. Але тепер потрібно піднятися, проявити характер. Це і є перевірка на міцність. Попереду багато матчів, всі вони будуть напруженими, оскільки суперники добре укомплектовані, більшість команд ліги ставить перед собою завдання потрапити в єврокубки, так що боротьба нас чекає цікава.

- Ви з оптимізмом дивіться в майбутнє, а серед ваших футболістів немає песимістів?

- Упевнений, хлопці розуміють, що попереду ще довга дистанція і ситуацію можна виправити. Важливо, щоб нас підтримували вболівальники, а ми постараємося їх віддячити не лише хорошим результатом, але і гідною грою.

- Який ви бачите вихід з цієї ситуації?

- Перемагати. Звичайно, можна говорити про селекцію, але у "Оболоні" немає великих фінансових можливостей, оскільки добробут клубу залежить від продажу продукції. Поки ми можемо обмежуватися тільки покупкою футболістів з першої і другої ліг вітчизняних і пошуком внутрішнього резерву, а він, повірте, у нашої команди є.

- У п'ятницю у "Оболоні" поєдинок із "Зорею". Чи вірите в позитивний результат?

- Навіщо ж виходити на поле, якщо заздалегідь думати про поразку? Користуючись нагодою, хочу попросити вболівальників прийти на матч з луганчанами, адже це непростий суперник, а підтримка глядачів завжди допомагала нашим хлопцям добиватися позитивного результату.