УКР РУС

Ковалець: Українська нація – дуже талановита, головне - давати молоді шанс

21 жовтня 2014 Читать на русском

Наставник української "молодіжки" Сергій Ковалець розповів про роботу з поколінням футболістів, які через вік завершили виступи за команду та зазначив, що вже є кістяк для нової молодіжної збірної.

"Основне завдання молодіжної збірної – виховувати гравців для національної команди. Національна збірна – понад усе. Ордець, Болбат та Будківський тренувалися разом із національною командою. Це великий досвід для них. У головній команді були кадрові проблеми.  Теоретично ці гравці могли б нам допомогти, але фактично цього не вийшло.

Фоменко сказав, що гравці мають давати привід викликати футболістів до національної збірної. За два роки у нас не було конфліктів по жодному із футболістів. Хочеться подякувати тренерам клубів за співпрацю. Ми робимо єдиний продукт для національного футболу. Три гравці, які вже встигли вдягти футболку національної збірної – це вже добре. Є ще група гравців "молодіжки", які можуть потрапити до лав національної збірної. За два роки ми передивилися 72 гравців і надали їм шанс.

Взагалі, українська нація – дуже талановита. Це дуже важливо – давати шанс футболістам. Важливо, що вони відчули атмосферу матчів найвищого рівня, щоб у них був стимул прогресувати.

У нас є достатньо перспективних гравців 1994 року народження, які можуть заграти на найвищому рівні у майбутньому: Пучковський, Мірошніченко, Блізніченко, Юрченко, Мишньов, Азацький, Петряк, Барилко, Мігунов. Є група футболістів 1995 року народження, серед яких особливо виділяються Соболь та Бурда", - розповів Ковалець.