УКР РУС

Ковалець: До матчу Лаціо – Динамо оцінюю шанси як 50 на 50

23 лютого 2018 Читать на русском

Екс-півзахисник київського Динамо Сергій Ковалець поділився очікуваннями від майбутнього протистояння "біло-синіх" та Лаціо в 1/8 фіналу Ліги Європи.

Сергій Ковалець вважає, що Динамо випав дуже складний жереб, але кияни ще мають час, аби підготуватися до важкого суперника. Про це він повідомив у коментарі Footboom.

"Лаціо – дуже серйозний суперник. На попередній стадії італійці вдома буквально знищили Стяуа з рахунком 5:1, хоча на виїзді і поступилися мінімально – 0:1. Перший матч відбудеться в Римі, і в двохматчевій стратегії це плюс.

Динамівцям потрібно постаратися забити м'яч на виїзді, як це було в протистоянні з АЕКом. Але повторюся, жереб дуже важкий. Лаціо демонструє хороший рівень гри, змагається з Ромою за третє місце. Римляни володіють хорошою атакою. Плюс з італійськими клубами нашим командам завжди було важко грати, ми маємо негативний баланс взаємин.

Але у Динамо є ще час, щоб підготуватися, як слід. Не сумніваюся, що тренерський штаб Олександра Хацкевича вивчить і розбере суперника. Дуже важливо, щоб Динамо продемонструвало командну гру, за рахунок цього можна домогтися потрібного результату", – сказав Ковалець.

"Із теперішньою грою Динамо буде важко пройти Лаціо". Юрій Вірт – про те, чого бракує команді Хацкевича

Також він оцінив шанси Динамо у вихід в наступний етап.

"Шанси Динамо на вихід в чвертьфінал? З точки зору досвіду і ігрового тонусу – фаворит Лаціо. Але на стороні Динамо – традиції і характер. Подобається, що в клубі все більше і більше довіряють молоді, хлопці прогресують.

Вважаю, кияни вгадали із запрошенням Дениса Бойка. У матчі з АЕКом він був найкращим у складі обох колективів. Греки постійно навантажували і тримали в напрузі штрафний майданчик Динамо, але Денис впорався. Тому шанси команд до початку протистояння оцінюю як 50 на 50", – підсумував Ковалець.

За результатами жеребкування в 1/8 фіналу Динамо гратиме з Лаціо. Перший матч кияни проведуть 8 березня у Римі. Матч-відповідь відбудеться у Києві 15 березня.