УКР РУС

Ковалець: Атлетіко – фаворит фіналу Ліги Європи

16 травня 2018 Читать на русском

Колишній головний тренер молодіжної збірної України Сергій Ковалець дав свій прогноз на матч фіналу Ліги Європи Марсель – Атлетіко.

"Незважаючи на той факт, що матч відбудеться в Ліоні, у Франції, фаворитом протистояння буде мадридський Атлетіко. Перш за все, за рахунок досвіду. Це тренерська команда. У Сімеоне, який буде знаходитися на трибуні під час фіналу через дискваліфікацію, є група гравців, здатних повести за собою команду. Вони – тренери на поле. Якщо в попередніх раундах турніру було багато забитих м'ячів, то в поєдинках за участю Атлетіко ми бачимо, що команда грає від захисту, вміє діяти за рахунком. Один з козирів – гра при стандартах. Не варто забувати, що за досить короткий проміжок часу Атлетіко під керівництвом аргентинського фахівця вже неодноразово виходив у фінали єврокубків. На жаль, вони не завжди виграють, але й зіграти у вирішальному матчі такого турніру – це теж велике досягнення.

Марсель – Атлетіко: передматчева прес-конференція Дієго Сімеоне

Що стосується Марселя, то французький клуб потужно провів чвертьфінальні та півфінальні поєдинки. Однак ми пам'ятаємо, що в матчі-відповіді з Зальцбургом головний рефері припустився помилки, призначивши кутовий, після якого і був забитий вирішальний гол. А так, нас чекали б пенальті і ми не знаємо, хто б в результаті вийшов у фінал. З одного боку, у Марселя має бути перевага, адже фінал проходить в їхній країні, але з іншого – це велика відповідальність, яка також може тиснути на підопічних Руді Гарсії. Зрозуміло, у Марселя є дуже хороші виконавці в складі. Перш за все, це Дімітрі Пайє. Тому, гадаю, нас чекає прекрасний фінал. З точки зору підсумкового результату, я б поставив на перемогу мадридців", цитує Ковальця Dynamo.kiev.ua.