УКР РУС

Коваль: З огляду на непрості умови, для Зорі третє місце має дуже велике значення

26 травня 2017 Читать на русском

Тренер Зорі Юрій Коваль прокоментував перемогу над Чорноморцем (1:0) та завоювання бронзових медалей УПЛ.

"Сьогодні у нас була можливість, незалежно від того, як зіграє Олімпік, завоювати бронзові медалі. Готуючись до цього матчу, ми проаналізували матчі Чорноморця і можемо приємно відгукнутися про суперника. Якщо брати турнірну таблицю безпосередньо другого етапу, то перед цією зустріччю вони перебували на третьому місці.

Гру визначив швидкий гол. При позиційній атаці у суперника є проблеми. Швидкий гол нам допоміг перебудуватися і грати в той футбол, який був потрібен. Результат на першому місці, тому краса відійшла на другий план.

Бронзові медалі? Команди калібру Зорі не можуть похвалитися частими подібними успіхами. Так, було чемпіонство за часів СРСР, але в історії незалежної України подібне вперше. Для тренерського штабу цей успіх значить дуже багато. Дві команди стоять особняком – це Шахтар і Динамо, а всі інші – приблизно рівні. З огляду на непрості умови, в яких ми живемо, для нас третє місце має дуже велике значення. Це рейтинг футболістів, рейтинг тренерського складу. Це підтримка тих українців, які живуть сьогодні на непідконтрольній нам території. За нас вболівають.

Юрій Вернидуб? Після матчу з Олімпіком відбулася певна ситуація. Юрій Миколайович прийшов і сказав, що буде спілкуватися з журналістами після останньої гри, яка буде 31-го травня. Є й інший момент – ми виграли, пішло так і далі. Міняти нічого не будемо", – цитує Коваля офіційний сайт Зорі.

Зоря вперше в історії здобула медалі чемпіонату України, Олімпік вперше вийшов в Лігу Європи

Зоря перемогла Чорноморець і забезпечила собі бронзу УПЛ