УКР РУС

Костишин: Якщо Колос вийде в УПЛ, то, може, гратиме в Києві або Бучі

10 квітня 2018 Читать на русском

Головний тренер Колоса Руслан Костишин розповів про цілі команди на сезон й потенційний вихід в елітний дивізіон.

"Яка моя тренерська ціль? В першу чергу – це разом з командою пробитися в Прем'єр-лігу. Незважаючи на те, що ми почали сезон трохи невдало, завдання визначене, і ми в нього віримо. Тим більше, у нас з прямими конкурентами будуть очні матчі.

Чи відповідає інфраструктура Колоса критеріям еліти? Згоден, що для Першої ліги стадіон ще відповідає стандартам, а ось для Прем'єр-ліги, напевно, ні. Тільки футбольний газон відмінної якості, який підходить під критерії. Але у нас в планах будівництво нового стадіону. Президент вже зустрічався з проектантами цього об'єкту. Я також особисто був на цій зустрічі і бачив, якою буде нова арена, і на якому місці.

Стадіон за півроку не збудуєш? На перших порах доведеться десь, орендувати. Може, в Києві або в Бучі.

Бюджет Колоса дозволить грати серед грандів? Поки гріх скаржитися. Наш президент Андрій Засуха все виконує, все робить, щоб ми грали. У Ковалівці створені хороші умови для роботи. Якщо бути відвертим, то бюджет клубу Першої ліги нічим не відрізняється від бюджету в УПЛ. Хіба тільки у внесках на сезон. Зараз рівень зарплат в Першій лізі, такий же, як і другий шістці Прем'єр-ліги", – цитує Костишина Ua-Football.

Після 26-ти турів Колос з 47-ма очками займає п'яте місце.