УКР РУС

Костевич: Дівчата "ведуться" на статус футболіста, але я цим не зловживаю

15 січня 2015 Читать на русском

У розмові з журналістом "Футболу 24" молодий захисник "Карпат" підсумовує перше коло і оптимістично дивиться вперед, зізнається у захопленні Шевою і декларує принципову позицію щодо Росії.

Вже другий сезон поспіль Володимиру Костевичу немає рівних на лівому фланзі оборони «Карпат». Чіпку гру в захисті він доповнює рейдами до ворожих воріт, перед якими нерідко «розряджає» свою дальнобійну «гармату». У сезоні 2013/14 від снайперського таланту Костевича постраждала «Ворскла». А два місяці тому божевільний діагональний удар 22-річного захисника у дальню «дев’ятку» воріт Максима Коваля приніс звитягу над «Говерлою». Зимова футбольна пауза – чудова нагода ближче познайомитися із карпатівським талантом.

- Володимире, відпустка вже позаду. Попереду – наполеглива робота на зборах. Де ти відпочивав? Можливо, набрав зайві кілограми?

- Зайвих кілограмів у мене немає, ніколи не було і, думаю, не буде (Сміється). Цього разу нікуди не їздив, а відпочивав вдома, з батьками. Упродовж сезону ми бачилися не так часто, як того б хотілося.

- Перші збори «Карпат» заплановані у Туреччині. Саме там три роки тому ти вперше працював з першою командою «зелено-білих». Які враження від цієї країни?

- Туреччина подобається. Головне, щоб погода не підвела. Приємно туди їхати, знаючи, що працюватимемо на зелених полях. Вже скучив за футболом.

- Без якого аксесуару ніколи не вирушаєш в дорогу?

- Безперечно, це iPad. Закачую туди все – фільми, серіали, музику. У Туреччину полечу із серіалом «Втеча з тюрми». Що слухаю? Та майже все: від репу до американської попси.

- До речі, ти не боїшся літати? За статистикою, 2014-й був «найурожайнішим» на авіакатастрофи за останнє десятиліття…

- Поки ти не сказав про цю статистику, я й не задумувався (Сміється). Та ні, не боюся. Літак – один із найбезпечніших видів транспорту. Думаю, все буде добре.

- Як оцінюєш осінню частину чемпіонату для себе і для команди?

- Свою гру важко оцінити. Це повинні робити тренери, вболівальники і ви, журналісти. А ось щодо команди, то, звісно, хотілося б мати більше очок і перебувати у турнірній таблиці на кращій позиції. Але ми ще «притираємося» один до одного. Сподіваюся, що результативно попрацюємо на зборах і навесні зіграємо значно краще.

- Твій супергол приніс перемогу над «Говерлою». Бив зряче, чи допомогла випадковість?

- Я б не сказав, що це сталося випадково. У кожній грі я «заряджений» на удар. Перед «Говерлою» в аналогічний спосіб міг забити і «Динамо», але тоді трохи не пощастило. Відпрацьовую ці удари на тренуваннях.

- Твоя кар’єра лише розпочинається. Рано чи пізно постане питання вибору нового клубу. Припустімо суто гіпотетично: тобою цікавляться «Шахтар», «Динамо» і «Дніпро». Кого обереш?

- Таке важко уявити. Це трійка найкращих українських клубів, тому перехід в будь-який із них – однаково почесний. Не можу сказати, що я вболіваю за якусь конкретну команду із цього тріо. Усі демонструють красивий футбол.

- Твій одноклубник Голодюк нещодавно зізнався, що ніколи б не перейшов у російський клуб. А ти?

- Ну, найближчим часом переїзд у Росію точно не планую. Чому? З політичних міркувань.

- Хто в матчах чемпіонату України завдав тобі найбільше клопоту?

- Насамперед пригадуються матчі з «Динамо» і «Шахтарем». Серед киян це, безперечно, Ярмоленко. Серед «гірників» - бразильці. Добряче ж вони «возять»!

- В одному з таймів тобі доводиться курсувати поруч із тренерськими лавами. Чи допомагає енергійне підбадьорювання Ігоря Йовічевіча? До речі, чи дозволяє собі тренер, переобтяжений емоціями, заматюкатися?

- Ні, Ігор Йовічевіч – завжди коректний, навіть в емоціях. Під час матчу контакт із ним йде мені на користь, підказки тренера прибирають зайве хвилювання. Якщо з його боку є критика, то конструктивна, і вже після закінчення матчу.

- Ти вже не перший сезон «на видноті». Багато автографів роздав?

- На вулиці мене поки що впізнають нечасто. Зате на Жовківщині, а особливо в селі, звідки я родом, знають усі (Сміється).

- Дівчата «ведуться» на статус футболіста?

- Так, звичайно. Але я стараюся цим не користуватись. Поки що перебуваю у пошуках «тієї самої», яка буде любити мене, а не мій статус. З весіллям не поспішатиму.

- Ми поки що не знаємо, яким є Володимир Костевич за межами поля. Розкажи про себе…

- З чого б почати? У мене спокійний характер. Інтроверт чи екстраверт? Не знаю (Сміється). У дитинстві моїм кумиром був Андрій Шевченко. Зараз я більше звертаю увагу на гравців мого амплуа. Захоплююся грою Марсело з мадридського «Реала». Власне авто? Не маю і поки що не планую. Та й узагалі не люблю екстріму. Наприклад, лижі – це не моє. Зате залюбки граю у більярд, теніс і волейбол. Полюбляю хороше товариство своїх друзів, захоплююся кінематографом. Цими днями переглянув стрічку «Мільйонер із нетрів». Усім, хто ще не бачив, наполегливо рекомендую!

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter

Інші матеріали рубрики: Коваль: У "Динамо" повертаюся сильнішим

Малишев: Боляче дивитись, як вбивають людей на Донбасі

Багмет: Спочатку – "Барселона", а колись, можливо, і за "Динамо" зіграю