УКР РУС

Косово в групі України. Футбол точно поза політикою?

10 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

ФІФА і УЄФА ставлять Федерацію футболу України у дуже незручне становище...

Як відомо, ФФУ і так намагається всіляко відхреститися від політики, і цьому прекрасною ілюстрацією є пристрасті навколо російських легіонерів у збірній і дипломатичний тон всіх-всіх-всіх у Федерації щодо цього питання. І ФФУ зрозуміти можна - не хочеться лізти у політику і накликати на себе гнів із будь-якого боку барикад.

Але життя підкидає їй все нові і нові ситуації, де ця сама політика замішана :)

У травні 2016-го Конгрес ФІФА постановив прийняти Косово і Гібралтар як 210-го і 211-го членів Федерації. А вчора УЄФА як складова світової Федерації прийняв це рішення до виконання, включивши ці країни у список учасників відбіркового циклу ЧС-2018.

Гібралтар попав у групу до Бельгії, Боснії і Герцеговини, Греції, Естонії та Кіпру.

Косово попав до України, Хорватії, Ісландії, Туреччини та Фінляндії.

І все б нічого і все прекрасно, проте Україна - єдина країна в нашій відбірковій групі, яка... не визнала незалежність Косово!

108 країн у світі визнали, а Україна - ні. Пов'язано це з тим, що держава Україна виступала і виступає за цілісність країн у Європі. І - увага! - ще у 2010 році серед причин, через які Україна не визнавала Косово, є та, що це могло вплинути на сепаратистські настрої в країні, зокрема... у Криму!

Прикол, чи не так? Тоді у "віджимання" Криму "братами" з північного сходу мало хто вірив... А ось як воно вийшло.

І збірній України слід їхати у невизнану державою Україна країну. Парадокс...

А що робити? Не поїхати збірна не може - дискваліфікують зі змагань УЄФА і ФІФА. Треба їхати і грати. І говорити, що ми поза політикою. І "відбиватися" в тому числі і від наших уболівальників, які можуть заявити, що Косово це сербський аналог Криму.

Що ж, керівництву ФФУ зараз дійсно не позаздриш...