УКР РУС

Кошеня - у подарунок. Анонс 11 туру АПЛ

5 листопада 2011 Читать на русском

Смуга чорна, смуга біла. Чи перервуться серії, - як вдалі так і навпаки, у деяких команд та їх гравців?

Вже зовсім незабаром розпочне набирати оберти новий тур. Англійці - ще ті консерватори, тож, як і зазвичай, левова частина матчів відбудеться сьогодні, а решту дограють завтра. Попередній тур закривав "Ньюкасл", цього разу "сорокам" випала інша почесна місія - закласти почин. Лише ледачий зараз не обговорює успіх команди Алана Пардью, тож нема сенсу вкотре перелічувати матчі у її безпрограшній серії, чи аналізувати тактичну побудову, яка приносить "Ньюкаслу" успіх за успіхом. Єдине, що потрібно, це пильно стежити за новим поєдинком "сорок", який обіцяє видатися не легшим, а може й важчим від попереднього - на "Британії Стедіум". Насамперед, справа у супернику. "Евертон" наразі посідає зовсім не ту сходинку, на яку заслуговує. У кожному матчі підопічні Девіда Мойєса дають бій незалежно від того, хто по інший бік центрального кола. Проте, фатально не фартить "ірискам". Досі, напевно, дзвенить каркас воріт на "Гудісоні", який минулого тижня неодноразово ставав у пригоді кіперу "МЮ" Давіду де Хеа.Рано чи пізно нефарт закінчується. Як і фарт. "Ньюкасл" невдовзі може стати заручником прискіпливої уваги до себе. Команді доведеться будь-якою ціною набирати очки, а це потужний психологічний прес...

На фото: Тім Кехіл вчергове спіймав облизня

Натомість легко і безтурботно зараз "Арсеналу". "Каноніри" встигли впасти на таке дно, що тепер якась локальна невдача вже нікого не здивує. Це своєрідне полегшення для гравців і тренера, адже є змога спокійно зосередитися на розбудові гри і перемагати-перемагати-перемагати. Що лондонці й роблять. У чемпіонаті "гуннери" здобули вже три звитяги поспіль. До того ж, з кожним матчем грають все краще. Звісно, захисна ланка досі не витримує жодної критики, проте результативна атака дозволяє грати за знаменитим бразильським принципом. В останніх трьох матчах Робін ван Персі 7 м'ячів забив, тож не позаздриш сьогодні "Вест Бромвічу", який, скоріш за все, ще й без своєї головної ударної сили зіграє - Пітера Одемвінгі.

Паралельно з матчем "Арсеналу" стартує на "Івуд Парк" інший цікавий поєдинок - між "Блекберном" і "Челсі". Обоє суперників вже зіграли з "канонірами", причому, досягли діаметрально протилежних результатів. Парадокс, та "аристократи" з гуркотом провалилися - 3:5, тоді як "волоцюги" не без допомоги арбітрів таки дотисли Венгера і Ко - 4:3. Що ж трапиться в особистому побаченні "Блекберна" і "Челсі"? Якщо можливості колективу Стіва Кіна ми вже добре знаємо - результативна гра у нападі і провали в захисті, плюс очевидний нефарт, то "пенсіонери" продовжують залишатися загадкою. Попри чудовий підбір виконавців. Попри креативні ідеї молодого тренера. Пропри ефектну та результативну гру... Команда поступається двічі поспіль, тож ще одна втрата очок може призвести до непередбачуваних наслідків. Адже на старті сезону сміливо декларувався похід за чемпіонським титулом. До слова, в Лізі чемпіонів теж казна-що коїться з "Челсі". Настав час щось вдосконалювати, доне Андреа!

Цікавий матч очікується на "Енфілд Роуд", де господарі прийматимуть "Суонсі". Перед рідними трибунами "Ліверпуль" скоріше страждає, аніж грає. На підтвердження цих слів - дві поспіль нічиї з "МЮ" та "Норвічем". Валлійці, хоча й не "червоні дияволи", проте гру демонструють не гіршу за "канарок" з Норвіча. Тож не варто поспішати, надаючи "Ліверпулю" статус беззаперечного фаворита пари. Ось де, без сумніву, буде очевидний лідер - це на "Лофтус Роуд". В такій формі "Ман Сіті" нікому зупинити. Тим паче, обручам", які смак домашньої перемоги пізнали лише в одному матчі, щоправда, проти "Челсі". Несолодко доведеться ще й "Сандерленду", який гостюватиме на "Олд Траффорд". Цими днями, як відомо, виповнюється чверть століття, як сер Алекс очолив "МЮ". Тож з цієї поважної причини "дияволи" зі шкіри пнутимуться, щоб зробити своєму керманичу приємний, білий і пухнастий презент, здолавши сандерлендських "котів".

На фото: Мартіна Йола небезпідставно назвали Тоні Сопрано. Сподіваємося, що свої амбіції він реалізовуватиме за спортивними принципами

Коса проти каменя. Це про "побачення" "Фулхема" і "Тоттенхема". Чергове лондонське дербі, тож пристрасті вируватимуть,немов скажені. І не лише через особливий статус. Свого часу наставник "Фулхема" Мартін Йол упродовж трьох років тренував "шпори", зліпивши прообраз тої команди, яку бачимо зараз. У 2007 році з ним не надто гарно попрощалися боси "Тоттенхема", тож тепер перемога над колишнім клубом - питання честі для голландця. На "Крейвен Котедж" навіть "Ман Сіті" втрачав очки, тож досить таки ймовірно, що подібна участь спіткає і "Тоттенхем". Інша справа - якщо забивати голи знову візьметься Рафа ван дер Варт. Неймовірний голландець у п'яти матчах поспіль приносить перемоги своїй команді.

Наостанок варто виокремити ще й матчі абсолютних невдах нового сезону - "Вулверхемптона" та "Вігана". Основний лейтмотив цього поєдинку за 6 очок - якщо не переможеш навіть такого суперника, то готуйся до виходу. Щось подібне відчуває і "Болтон". Проте "Сток Сіті" гратиме не в рідних стінах, тим паче, буде виснажений далекою мандрівкою на Землю Обітовану, тож шанс у "скакунів" на три пункти досить непоганий. І лише матч "Астон Вілли" та "Норвіча" буде позбавлений інстинкту виживання. Середняки матимуть змогу повністю зосередитися на тому, щоб продемонструвати якісний футбол на втіху шанувальникам.

Олег БАБІЙ