УКР РУС

Королі з "Кінг Пауер". Найкоротші підсумки 36 туру АПЛ

3 травня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" конкретно і без "лірики" виділяє головні події історичного вікенду.

«Лестер» - чемпіон Англії сезону 2015/16. Тріумф «лисиць» відбувся достроково. Після нічиєї лідера чемпіонату на «Олд Траффорд» у «Тоттенхема» ще залишалися теоретичні шанси на титул. Для продовження гонитви потрібно було перемогти «Челсі» на «Стемфорд Брідж», проте переваги у два м’ячі «шпори» не втримали – 2:2.

«Чемпіонський» гол забив Еден Азар. Для бельгійця це лише 4 м'яч у чинному чемпіонаті.

«Тоттенхем» не зумів впоратися з емоціями. Зокрема, оцінку своїм діям повинен отримати Муса Дембеле. Після матчу обидві команди поштовхалися. Гості позбавили рівноваги Гуса Хіддінка, що й спровокувало сутичку.

Хавбек «Лестера» Енді Кінг – єдиний футболіст в історії англійського футболу, який став чемпіоном у дивізіонах трьох різних рангів. Як тут не додати, що арена новоспечених королів – «Кінг Пауер».

Петер Шмейхель, батько голкіпера «Лестера», вперше виграв АПЛ у сезоні-1992/93, йому тоді було 29 років. Касперу – також 29.

Тоні Скеффінгтон, один із найзнаменитіших фанів «Лестера», не дожив до чемпіонства рівно два тижні.

З усіх куточків планети на адресу «Лестера» надходять вітання. Не лише від простих людей чи знаменитостей, але й із клубів, де колись працював Клаудіо Раньєрі.

Італійський наставник чемпіонів тепло подякував Гусу Хіддінку за приборкання «Тоттенхема».

«Арсенал» - знову третій. Дотиснувши «Норвіч», «каноніри» тепер на два очки випереджають «Ман Сіті», який пропустив аж 4 м’ячі у Саутгемптоні. Теоретично «Блакитний місяць» може втратити навіть четверту сходинку. МЮ відстає на 4 очки і має гру у запасі. Тут ще нічого не вирішилося.

«Вест Хем» впевнено рубає вікно в Європу. Цього разу від «молотків» дісталося «Вест Брому» (0:3). Востаннє «Юнайтед» програвали ще 6 лютого («Сотону»). З того часу – 10 матчів без поразок. Та й узагалі, менше від ВХЮ програли лише «Лестер» і «Тоттенхем».

Закономірної поразки у Суонсі зазнав «Ліверпуль» (1:3). Команда Клоппа практично втратила усі шанси на путівку у єврокубки. Єдина можливість туди прокласти шлях – через Лігу Європи. Післязавтра – вирішальна гра із «Вільяреалом».

Головна інтрига чемпіонату залишилася на дні турнірної таблиці. «Норвіч», «Ньюкасл» і «Сандерленд» борються за єдину рятівну соломинку. Двом невдахам доведеться відправитись у Чемпіоншип. Поки що усе заплутано: над зоною перебуває «Ньюкасл», який обіграв «Пелас», але «Сандерленд» і «Норвіч» відстають лише на 1 і 2 очки відповідно + мають по одному матчу в запасі. Кінець чемпіонату подарує драму.

Всі матчі 36 туру

Лідери

Аутсайдери

Бомбардири