УКР РУС

Копенгаген – Динамо: Київ заслужив більшого, Михайличенко конфузиться з замінами і несподіваний порятунок українців

8 листопада 2019 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Копенгаген і київське Динамо зіграли внічию (1:1) у 4-му турі ЛЄ 2019/20. Рахунок і звіт матчу читайте на "Футбол 24".

Матч, як і онлайн-трансляція Копенгаген – Динамо на "Футбол 24", стартував 7 листопада 2019 року о 19:55. У Києві ці команди розійшлися миром 1:1. Команда Михайличенка продовжувала утримувати безпрограшну серію у всіх турнірах, яка становила 11 матчів. Динамівці, однак, не могли собі дозволити поразку, адже вона з великою імовірністю відкидала їх на 3-є місце. Копенгаген набрав пристойну форму. Після серії невдалих матчів у данській Суперлізі команда Сольбаккена виграла на внутрішній арені 4 рази поспіль (вдома забиваючи не менше 3-х), а також ні в чому не поступилася киянам на НСК Олімпійський.

Копенгаген – Динамо: онлайн-трансляція матчу Ліги Європи

Циганков знову, як і проти Шахтаря в Кубку України, вийшов у центрі, а Караваєв праворуч. Уже на 15-й секунді Олександр пробив здалеку. Як удар у площину воріт зарахують, але це єдиний позитив від такого ходу. Шепелєв вибухнув у центрі поля після пасу п'яткою, однак забарився з рішенням, а Вербіч випустив м'яч за лицьову. Змарнували перспективну контру – отримуйте у відповідь. Бущан помилився на виході, хоча його і чіпав руками форвард суперника, а Стаге замкнув подачу з лівого краю. І знову атакують фланг Караваєва і Кендзьори, проходить простріл, але тут уже Георгій на місці.

Копенгаген – Динамо – відео гола і пенальті

Сидорчук приклався метрів з 25-и після підбирання – вище. Довгий розіграш м'яча завершився пенальті. Караваєв влучає у високо піднятий лікоть капітана данців Зеки. Угорський суддя не мав сумнівів, але Циганков не витримав шаленого гулу трибун і пробив з 11-метрової позначки прямо туди, де стрибнув голкіпер Юнссон. Кендзьора викотив під удар Бєсєдіну на лінії штрафного, і знову над поперечиною пролетів снаряд. Трохи краще грає Динамо, 56% володіння м'ячем, 7 ударів за перші 20 хвилин проти одного в суперників, але хто ж киянам винен – треба ефективніше реалізовувати свої атаки, адже у площину залетіло лише двічі. Зека пробивав здалеку, а ось і перший невлучний удар господарів.

Миколенко відчуває проблеми зі стегном, постійно накульгуючи. У Попова грубо ззаду врізається суперник – Копенгаген дуже жорстко діє, намагаючись ледь не залякати киян силовим футболом. Моментами це просто нагадує хокей чи американський футбол. Дуже поспішно пробивав Сидорчук і надто неточно. Сотіріу взяв і врізався у груди Шабанову. Максимально неприємна команда Сольбаккена для динамівців. Класна гра в дотик на половині поля Копенгаген завершується киданням на хід Караваєву і переведенням у центр. Циганков намагався замкнути простріл, його зупиняли всіма дозволеними і забороненими методами, але лише кутовий. Сидорчук пробив після нього з льоту – Юнссон на місці.

Оригінальний розіграш з центра поля після перерви. Назад на центрбека Динамо, той закинув у напрямку штрафного данців. Караваєв скористався помилкою суперника, але розгубився у карному – м'яч зірвався з ноги. Класно ж знову довели до удару кияни, але що з прицілом?! Вербіч п'ятою вивів Караваєва у штрафний, а той вкотре пробив кудись далеко від воріт. Попов у штрафному гостей заблокував простріл Сотіріу. Стадіон Паркен, зокрема, головний тренер Копенгагена Сольбаккен вибухнув гнівом. Було схоже на руку, але м'яч швидше просто пірнув між ніг Дениса.

Циганков прийняв правила жорсткої гри і вступив у бій з капітаном гостей. Зека діяв більш грубо, вважає арбітр, тож саме йому перша жовта у нашому матчі на 64-й хвилині. Михайличенко знову не відчуває потреби в замінах, а Сольбаккен випустив Дарамі в напад замість номінального хавбека Фалька Єнсена. Черговий награний розіграш динамівців на 70-й привів до логічних одиниць на табло. Вербіч змістився з флангу в центр, обігрався з Циганковим і пробив метрів з 20-и точнісінько в кут. Сидорчук розпочав дзеркальну комбінація словенця і Віктора. Циганков після стіночки пробивав зі ще ближчої відстані, але забракло якихось сантиметрів його удару.

Циганкова, як і його одноклубників, б'ють і вже відверто провокують суперники. Не дуже гідно поводиться Копенгаген, але Віктор тримає себе в руках. Штовханина ззаду та суперечки з арбітром – ось у цьому господарі просто чемпіони. Сантос при подачі кутового намагався спровокувати Сидорчука і схоже, наступив йому на ногу. У підсумку Шабанов і двоє господарів отримали по жовтій. Миколенко ризиковано грав у своєму штрафному – українець і данець хапали один одного, а суддя зафіксував фол в атаці. Як же розкішно вирізав Шепелєв на хід Циганкову ліворуч, але у центрі штрафному тільки Караваєв, та й той запізніло пішов на пас. Уже відверто іронічно аплодують судді гравці Копенгагена. І це після того, як вдарив Караваєва по ногах.

Михайличенко і заміни – історія великої нелюбові, яку не розуміє ніхто

Коли твоя команда біжить уперед добивати пораненого звіра, а на лаві запасних одні гравці атакувального плану, але ти їх повністю ігноруєш... Добре, Соля могли б з'їсти данські хокеїсти, так є Жерсон Родрігес, Де Пена, Гармаш. Шапаренко не підходив за стилем цій битві? Так може, в тому й була б сила динамівців, які могли і повинні були не повестися на план Сольбаккена, а зіграти тонше, через пас і небанальні рішення. Згадаймо гольовий епізод. Стара-добра, але й напрочуд ефективна стіночка двох гравців низом знищила оборону господарів. Таких епізодів було більше, але з реалізацією та удачею сьогодні якось не склалося.

Сольбаккен, маючи індивідуально слабших гравців, знову змусив Динамо танцювати під свою дудку. Віддали м'яч киянам з надіями на те, що ті загрузнуть в обороні господарів, хоча план спрацював далеко не на повну. Михайличенко, як в Києві, побоявся щось міняти. Крок вперед, два назад – наш девіз простий. А єдина заміна найкращого сьогодні Вербіча (3 удари завдав сам, 3 моменти створив партнерам) на Де Пену на 89? Це виглядало як знущання. Типу нас влаштовує 1:1, треба трохи потягнути. Реакція Беньяміна говорила сама за себе. То команда змушена випрошувати заміни у розгубленого тренерського штабу (матч з Шахтарем), то отримує ось такі незбагненні ходи.

Динамо віддало переможний матч – Копенгаген бив тільки по ногах

Кияни створили достатньо для перемоги. Один пенальті чого коштував! За очікуваними голами 0,61 на 1,48, хоча пенальті Циганкова потягнув на 0,77 імовірності забити, а це більше половини. У суперника 3 удари за весь матч, а єдиний влучний прийшов після подарунку Бущана, якого трохи підштовхував суперник, і це цілком могла бути агресія проти воротаря. Крім цього, Копенгаген не відзначився абсолютно нічим. Ні цікавими атаками, ні гострими контрвипадами. Навіть у Києві вони виглядали грізнішими.

Зате данці відзначилися дуже грубою грою. Річ не тільки у тому, що фолили на 5 разів частіше. Більше дратували всі ці удари суперника, поки суддя не бачить. Діставалося практично всім польовим гравцям. Їхній гол теж такий з підступом. Приємно, що Циганков, Миколенко і компанія не тільки не повелися на провокації, а й гідно прийняли умови цієї брудної гри. Хоча була велика підозра на травму Віталія як мінімум весь перший тайм. Динамівці старалися перебороти себе в нападі, знову видавши цікавіший другий тайм і виглядаючи значно краще, ніж у Лугано. Утім фзична підготовка – це добре, але 78% точності пасу засмучують. Хоча це і так на 13% краще за Копенгаген.

Попов знову вражає, Караваєв, Циганков, Бєсєдін і Сидорчук розчаровують

Найкращим серед гравців з українським паспортом нині, безумовно, був молодіжний чемпіон світу. Денис Попов виглядає так, ніби обійшовся клубу в добрячу суму грошей. Аж ні, просто 20-річний вихованець, який виграв 12 з 14 єдиноборств, зокрема 4 з 5 у повітрі, відзначився 3-ма відбираннями. Був лідером матчу також за кількістю виносів (7) і перехоплень (4), поступившись тільки Вербічу... у дриблінгу (3 з 3 спроб виявилися вдалими). Створив напрочуд надійну пару з іншим королем повітря Шабановим, віддав найбільше точних дальніх пасів серед польових гравців (5 з 10 пройшли) обох команд.

Караваєв ніби й був в епіцентрі 4-х гострих атак, але повинен був забивати хоча б раз. Так, заробив пенальті, однак зовсім не вражав на завершальній стадії, плюс подачі не виходили. Дозволив зробити гольовий навіс захиснику суперника. Виглядав одним з основних претендентів на заміну, адже таких моментів, як йому, нікому іншому партнери не створили, а скільки можна було марнувати. Сидорчук засмутив тим, що виграв мало боротьби (2 з 7 на землі) і був настільки зарядженим на повтор свого кубкового шедевру, що геть не бачив значно цікавіших варіантів розвитку атак.

Циганков і Бєсєдін можуть і вміють більше. Боротьба боротьбою, але форвард, який пробиває за матч двічі (обидва рази невлучно) при 65% володіння не може бути задоволений своєю грою. Артем також напросився на заміну. Віктор, як і Вербіч, віддав 3 паси під удар, непогано виглядав в організації атак, однак не реалізував пенальті у найвідповідальніший момент, коли можна було зламати незручний план суперника на гру. Змарнував і момент після двоходівки зі словенцем уже при 1:1.

Вербіч і... Лугано приходять на порятунок

Увесь перший тайм Беньямін нагадував себе з київської зустрічі. Надмірне бажання і сила суперників, які розуміли його, може, навіть краще, ніж він сам, даючи проходити під праву ногу і витісняючи варіанти з робочою. На правому флангу Копенгагена діяв один з найкращих у суперника Варела, який пройшов відмінну школу ігор за Манчестер Юнайтед, молодіжку Реала та Айнтрахт. Захисник збірної Уругваю встигав перехоплювати, блокувати, вигравати єдиноборства. Утім після перерви стримати словенця не міг і він. Подібні удари і в 10% випадків не залітають, тому відзначаємо вирішальний індивідуальний внесок Вербіча, який зібрався у потрібний момент і зовсім не виглядав гравцем, якого необхідно було міняти.

Динамо цілком могло завершити цей тур на 3-му місці. Добре, що Лугано зробив усе, аби Мальме не переміг у Швейцарії. Аутсайдер цієї групи вдома незмінно грає 0:0. Якби не така несподівана допомога, команді Михайличенка довелося б тільки перемагати в Швеції. А так є варіанти. З Копенгагеном повна рівновага в особистих зустрічах, але данці очолюють групу завдяки більшій кількості забитих голів. У Динамо тепер непростий виїзд у Мальме, де немає права на поразку, а нічия як варіант більш-менш. Навіть Лугано в цій групі не втратило шансів, хоча відстає від киян на 4 очки. Не таких проблем ми чекали від Динамо у подібному посередньому квартеті, але поки доводиться тішитися і збереженню другої прохідної сходинки.