УКР РУС

Конюшенко: Наше становище не з тих, коли можна розподіляти суперників

8 березня 2012 Читать на русском

Захисник "Оболоні" Андрій Конюшенко поспілкувався з журналістами напередодні поєдинку з "Олександрією".

- Андрію, чи сподівався ще пограти у Прем’єр-лізі?

- Безпосередньо над цим не замислювався. Після першої частини сезону, яку провів у складі лідера Другої ліги "Полтави", я отримав запрошення поїхати на збори зі своєю колишньою командою. Таким чином, я разом з моїм нинішнім колективом працював спочатку у Трускавці, а потім - у Туреччині. Після цього був підписаний контракт.

- Важким було повернення до класу найсильніших?

- Дуже непросто. Перша гра у Харкові була надскладною. До того ж погода внесла свої корективи: у високому темпі за таких умов важко відіграти всі 90 хвилин. Часу на адаптацію мало, але намагаюсь використовувати кожен день за призначенням. Ну а у порівнянні з Другою лігою відчувається помітний контраст - і у виконавській майстерності суперника, і у швидкостях, і у напрузі.

- Проти "Металіста" "Оболонь" виглядала гідно, але один пропущений гол перекреслив ваші надії поповнити турнірний багаж…

- Засмутились, але зайвий раз переконались, що у футбол треба грати 94 хвилини. Втім, трагедії з пропущеного голу не варто робити. Того разу щастя було на боці суперника. Колись воно повернеться і до нас обличчям у подібній же ситуації. У спорті без таких моментів неможливо.

- Черговий суперник - "Олександрія" - ваш найближчий сусід за турнірними досягненнями. У зв’язку із цим у колективі існує якась додаткова напруга?

- Нема чого приховувати, наше становище не з тих, коли можна розподіляти супротивників на більш та менш важливих. Занадто багато було втрачено у першому колі. Якщо хочемо залишитись у Прем’єр-лізі, маємо однаково серйозно прагнути відіграти очки що у "Металіста", що в "Олександрії", що у наступному турі, коли зустрінемось із "Волинню". Ну а плани на п’ятницю всім зрозумілі - тільки перемога.

- Що скажеш про олександрійців?

- Занадто багато змін відбулось у цій команді, щоб брати до уваги те, що запам’яталось у першій частині сезону. 7 нових гравців і тренер, який працює по-своєму, примушують вивчати "Олександрію" наново. Єдиний посібник - це гра, проведена нею минулого тижня проти "Волині". Швидше за все, вечір напередодні матчу буде присвячений саме перегляду даного поєдинку.

- Які умови для підготовки має "Оболонь"?

- Ніяких труднощів не виникає. Поля на нашій базі дозволяють повноцінно працювати. Трохи прохолодно, але це не впливає на графік тренувань.

- А чи знайомились з газоном стадіону, де завтра відбудеться стартова зустріч 22-го туру Епіцентр Чемпіонату України?

- Лише сьогодні вранці захисна плівка була знята з нього. Трава зелена, поле, як на мене, в ідеальному стані.

- Склад буде бойовим чи існують кадрові втрати, адже у Харкові було проведено дві вимушені заміни?

- Всі живі, здорові, прагнуть вступити у бій. Це стосується і Олександра Мандзюка з Борисом Баранцем, які не дограли до фінального свистка проти "Металіста". Їхні травми виявились не такими серйозними.