УКР РУС

"Коньяспор" – "Шахтар". Ліга Європи, група H. Анонс

15 вересня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчу групи Н Ліги Європи, в рамках якого "Шахтар" зіграє на виїзді з турецьким "Коньяспором".

"Коньяспор" – "Шахтар"

15 вересня, 22:05. Конья, "Конья Бююкшехір" ("Торку Арена")

Головний арбітр: Роберт Шергенхофер (Австрія)

Телетрансляція на каналі "Україна" та "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

"Шахтар" сенсаційно не зміг пробитися до групи Ліги чемпіонів, проте Ліга Європи залишила свої двері відкритими для "гірників". Сьогодні відбудеться стартовий поєдинок групового етапу турніру, в рамках якого "Шахтар" знову змагатиметься з турецьким клубом, цього разу – "Коньяспором".

Тренування "Шахтаря". Фото: ФК "Шахтар"

В Конью донеччани прибули в складі 21-го гравця. До Туреччини Фонсека не взяв травмованого Даріо Срну і Євгена Селезньова, у якого в останній момент виникли проблеми зі здоров'ям. Проте, навіть попри ці втрати, "гірники" виглядають командою, якій цілком під силу взяти очки у виїзному поєдинку. Паулу Фонсека має достатньо гравців, аби компенсувати кадрові втрати (Срну, наприклад, замінить на правому фланзі захисту Богдан Бутко).

Кучер: "Коньяспор" – компактна та агресивна команда, яку не можна недооцінювати

Окрім вищезгаданих гравців, все ще відновлюються від пошкоджень Азеведо і Шевчук. Ісмаїлі, який мав проблеми з фізичним станом після матчу з "Динамо", також знаходиться з командою, і за словами головного тренера, буде готовий взяти участь в матчі з "Коньяспором". "Шахтар" має все необхідне, аби досягти позитивного результату, особливо зважаючи на успішну історію протистоянь із турецькими клубами (далеко ходити не потрібно – варто згадати останній двобій із "Істанбул Башакшехіром"). Але "гірники" обережно висловлюються про свої шанси і віддають належне досить бойовитому супернику.

Тренування "Коньяспора". Фото: Євген Кравс

Що стосується "Коньяспора", то турки є новачками на рівні єврокубкових змагань. Команда має головного тренера, який пограв в турнірах європейського рівня з "Фенербахче", але для "Коньяспора" досвід гри в Лізі Європи буде першим в його історії. Така подія викликала чималий ажіотаж у місцевих вболівальників, які, за попередніми даними, викупили більшу частину квитків 42-тисячного стадіона в Коньї. Місцева публіка обіцяє шалену підтримку своїй команді, але велика кількість глядачів, як зауважив на прес-конференції Олександр Кучер, додаватиме бажання і "Шахтарю".

Слабкі сторони "Шахтаря" знаємо, але ділитися цим з пресою не у наших правилах, – головний тренер "Коньяспора"

Серед кадрових втрат суперника "гірників" варто відзначити дискваліфікованого напередодні поєдинку Дімітара Рангелова. Болгарин є важливим гравцем атакувальної ланки "Коньяспора" і команді буде явно бракувати його гострих дій. Загалом, "Коньяспор" виглядає цілком пристойно, особливо після серії без поразок в чемпіонаті Туреччини (2 нічиї і 1 перемога). Остання перемога над "Антальяспором" додасть впевненості туркам, а дебют в єврокубках, та ще й на домашній арені, буде вагомим приводом залишити на полі всі сили в матчі зі "Шахтарем".

Слова

Паулу Фонсека, головний тренер "Шахтаря":

Добре вивчили цю команду, хороший колектив з організованою обороною. Команда посіла в минулому році 3 місце, в новому сезоні не програла ще жодного матчу, нас чекає складний поєдинок. Суперник грає перший єврокубковий матч, тому мотивація у них буде зашкалювати.

Айкут Коджаман, головний тренер "Коньяспора":

Очікуємо завтра хорошу гру, ми довго готувалися до неї. Судячи з продажів квитків, буде хороша відвідуваність на стадіоні і велика підтримка вболівальників. Я гордий тим, що представляю Туреччину в грі з настільки сильним противником. Це серйозний момент, що команда вперше бере участь у такій грі.

Орієнтовні склади команд

"Коньяспор": Киринтили Услу, Вуковіч, Туран, Скубіц Хажіахметовіч Финдикли, Чамдали Байіч, Шахінер, Хара.

"Шахтар": Пятов – Бутко, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко, Фред – Марлос, Коваленко, Тайсон – Феррейра.

"Коньяспор" – "Шахтар": Все про матч (Онлайн)