УКР РУС

Контракти на сьогодні є чинними і мають виконуватися, – юрист озвучила позицію гравців УПЛ в умовах карантину

1 квітня 2020 Читать на русском

Юрист Асоціації футболістів Юлія Гречко заявила, що УАФ очікує вказівок УЄФА та ФІФА стосовно виконання умов контрактів.

Нагадаємо, після 23 туру УПЛ чемпіонат України був зупинений. Наразі невідомо, коли сезон 2019/20 поновиться – не виключений і варіант його дострокового завершення.

Юрист Асоціації футболістів Юлія Гречко прокоментувала ситуацію з контрактами гравців на випадок затягнення сезону 2020/21. Позаяк 30 червня чимало гравців стануть вільними агентами, то ФІФА роздумує над тим, щоб зобов'язати клуби автоматично пролонгувати угоди.

Суркіс: Питання зарплат гравців у Динамо навіть не піднімалось

"Асоціація футболістів-професіоналів України розділяє рекомендації FIFPro, членом організації якої вона є. Контракти на сьогодні є чинними і мають виконуватися як з боку клубу, так і з боку футболіста. Жоден з футболістів щодо порушення контрактів до нас не звертався. Клуби консультуються в телефонному режимі.

За 18 років роботи у футболі я ніколи не бачила, щоб в контрактах були прописані слова "форс-мажор". На сьогодні документи, які регулюють трудові відносини між футболістами і клубами, не передбачають таке поняття як "форс-мажор". Які рішення будуть прийняті в ФІФА або в УЄФА, такі рішення буде приймати і Футбольна Федерація України", – розповіла Гречко в ефірі телеканалу "Футбол 1".

Як врятувати сезон 2019/20 – рішення для Ліги чемпіонів, чемпіонатів, контрактів, трансферів і збірних