УКР РУС

"Контракт із Хачеріді хотіли розірвати ще у грудні": білоруський журналіст вважає, що українця "заклинює"

22 квітня 2020 Читать на русском

Футбольний оглядач Василь Саричев поділився думками щодо ситуації з українським захисником брестського Динамо Євгеном Хачеріді.

"Розірванню контракту я б не здивувався, але засмутився б і ось чому. Припускаю, що сильно завищений трансфер міг стати причиною анонсованого без пояснень грудневого звільнення спортивного директора Сергія Ковальчука, якого в останній момент відправили у "штрафбат". Контракт з Хачеріді, наскільки мені відомо, хотіли тоді анулювати, але що написано пером... Тому з урахуванням ще й пандемії, саме зараз був той самий момент, щоб дати йому копняка. І виглядає так, що вже навіть ногу занесли, але щось знову завадило. Так чи інакше, але найдорожчий гравець чемпіонату залишається в команді.

Динамо Брест подало офіційну скаргу на дії арбітра, якого хотів вдарити Хачеріді

Чому я б шкодував через його відхід? Через гру. Можливо, ми дивимося різний футбол з авторами коментарів, які пишуть, що він "дерев'яний" і "нічого не показує". Як на мене – показує, і головне, що зробив Хачеріді, – заспокоїв захист. Неспішно, перевальцем, але всюди встигає довгими своїми ногами, закрив другий поверх, підказує – і до нього прислухаються.

А щодо гарячковості... Не знаю, який Хачеріді у побуті, але на полі його часто клинить. Особливо у неігрових моментах, коли все спокійно. У Брест він прийшов сформованим, зі своїми вибриками і темпераментом. Клуб знав повне реноме, розумів кого запрошує. А суперники в курсі і – хитрість сестра футболу – будуть цю його "особливість" використовувати, тиснути на мозоль", – написав Саричев на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, у матчі 5-го туру чемпіонаті Білорусі проти Вітебська українець на 85-й хвилині вдарив у власному штрафному майданчику суперника, заробив вилучення і "привіз" своїй команді пенальті. Як наслідок, Динамо поступилось 0:1. Вже у підтрибунному приміщенні Євген вирішив з'ясувати стосунки з головним арбітром матчу. Все це викликало шквал обурення і з'явились чутки про розрив контракту з футболістом. Згодом керівництво брестського клубу оголосило, що Хачеріді залишається гравцем команди, а сам захисник вибачився перед суперником та арбітром.

Хачеріді отримав безглузде вилучення та привіз пенальті – Динамо Брест програло Вітебську