УКР РУС

Коноплянка відчує запах пекла. "Бетіс" - "Севілья". Анонс

19 грудня 2015 Читать на русском

"Бетіс" приймає "Севілью" в рамках центрального матчу 16 туру Прімери.

19 грудня, 21:30. Севілья, стадіон "Беніто Вільямарін". Арбітр: Клос Гомес. Телетрансляція на каналі "Футбол 1".

20 тижнів минуло від останнього севільського дербі, коли фанати "Бетіса" покидали "Беніто Вільямарін" із сумом на обличчі, адже їх улюблена команда поступилася "рохібланкос" з рахунком 0:2 та не змогла перервати серію із 14 домашніх матчів без перемог над найпринциповішим суперником.

У Севільї дербі провокує цілий соціальний феномен і, можливо, тут, як ніде інде, відчувається поділ міста на дві частини за спортивним принципом. Сьогоднішній матч знову стане приводом до того, що між друзями та родичами відбуватимуться словесні перепалки, а комусь буде соромно з'являтися на роботі. Ну а те, що відбуватиметься на трибунах "Беніто Вільямарін", просто потрібно бачити.

Усе це вперше доведеться пережити, зокрема, українському хавбеку "Севільї" Євгену Коноплянці, який навряд чи звик до такого свисту та неприємних вигуків на свою адресу. Ні, торсида "Бетіса" ще не встигла його зненавидіти, та вона робитиме все можливе, щоб лідер "рохібланкос" почував себе, немов у пеклі і не зумів показати найкращий футбол. 

А на Коноплянку фанати "Севільї" сподіваються, чи не найбільше, адже саме він став вирішальним фактором у важкій перемозі над "Спортінгом" у минулому турі. Українець, який так хоче виступати у Лізі чемпіонів, повинен повести за собою партнерів, адже ще одна звитяга може наблизити команду Емері до четвертого місця на відстань у якісь жалюгідні три очки. Зараз, нагадаємо, "рохібланкос" посідають 7-у сходинку, випереджаючи на ці ж три пункти "Бетіс". Відтак, і підопічні Пепе Меля мають ще один чудовий стимул, щоб нарешті здолати "Севілью" та наздогнати її в турнірній таблиці.

Перед матчем Мель скаржився на проблеми Вадільйо, ван Волфсвінкела та Хоакіна. Якщо перші двоє і дійсно ризикують пропустити дербі, то зірковий ветеран "огірків" Хоакін готовий грати, навіть, із мінімальним пошкодженням. В Емері з кадрами - все в порядку, якщо не враховувати вже давненько травмованих Каррісу, Бету та Парехи.

Орієнтовні склади команд:

"Бетіс": Адан - Піччіні, Бруно, Вестерман, Варгас - Петрос, Н'Діає - Хоакін, Себальйос, Сехудо - Рубен Кастро

"Севілья": Ріко - Маріано, Рамі, Колодзєйчак, Тремулінас - Крихов'як, Крон-Делі - Вітоло, Банега, Коноплянка - Гамейро

Володимир Лесько, Футбол 24