УКР РУС

Коноплянка у Мадриді спробує покінчити з прокляттям "Севільї". Анонс 28 туру Прімери

5 березня 2016 Читать на русском

"Реал" приймає гостей з Галісії, "Барселона" їде у країну басків, а "Севілья" - в Мадрид, "Атлетіко" в лігві "кажанів".

Відкриватиме програму 28 туру матч на "Сантьяго Бернабеу", де "Реал" прийматиме "Сельту". Королівський клуб після нічиєї з "Малагою" та поразки від "Атлетіко" вже не бореться за чемпіонський титул, а намагається виконати нетипове для себе завдання - випередити "Вільяреал" та оминути кваліфікацію Ліги чемпіонів. У минулому турі "вершкові" обіграли у Валенсії "Леванте", однак знову продемонстрували сумний футбол. Отже, у світлі чуток про літній розпродаж деяким гравцям "Реала" доведеться добряче попрацювати перед власною публікою та довести, що вони заслуговують захищати кольори такого великого клубу. Втім, легко Мадриду з "Сельтою" точно не буде, адже "селестес", які наразі посідають 6 місце, ведуть відчайдушну боротьбу з "Атлетіком" та "Севільєю" за єврокубки.

"Севілья" Євгена Коноплянки вирушила у Мадрид в гості до "Хетафе". Підопічні Унаї Емері, які окупували 5 сходинку, випереджаючи всього на два бали вже згадану "Сельту", залишаються єдиною командою Прімери без перемог у виїзних матчах. Здавалося б, що гра проти 16 колективу іспанської першості - чудова нагода, щоб нарешті подолати прокляття, та от статистика не прогнозує "рохібланкос" нічого хорошого. Востаннє андалусійці перемагали на "Колісеум Альфонсо Перес" ще у 2008 році (2:1), а після цього зазнали п'яти поразок, а ще один поєдинок звели до нічиєї. Відзначимо, що провідні севільські ЗМІ відправляють Коноплянку, якого вже сватають в АПЛ, у стартовий склад.

Лідер чемпіонату, "Барселона", відправиться у країну басків на зустріч з "Ейбаром". Каталонський гранд комфортно почувається на вершині турнірної таблиці, випереджаючи на 8 очок "Атлетіко". Крім цього, обігравши в минулому турі "Райо Вальєкано", команда Луїса Енріке побила рекорд "Реала", видавши найдовшу безпрограшну серію в історії іспанського футболу. Зараз же каталонці готові замахнутися на супердосягнення "Мілана", "Ноттінгем Форест" та "Ювентуса", які не поступалися 36, 40 та 43 матчі відповідно. А "Естадіо Іпуруа" - ідеальне місце для нових звершень. До цього часу "Барса" провела з басками три матчі, здобувши повний комплект очок і загальним рахунком 8:1. Додамо, що Неймар пропустить гру через дискваліфікацію.

На звання "вивіска туру" претендує зустріч у Валенсії, де місцеві "кажани" прийматимуть "Атлетіко". Команда Гарі Невілла, добряче налякавши своїх прихильників загрозою вильоту, потрохи вибирається з ігрової ями. В останніх чотирьох матчах Прімери валенсійці здобули три перемоги та осіли в середині турнірної таблиці. Гріють душу "кажанам" перед матчем і спогади про останній прийом "матрацників", коли вони здобули впевнену звитягу з рахунком 3:1. А от підопічні Сімеоне, які в минулому турі розбили "Реал Сосьєдад", все ще сподіваються на осічки "Барселони".

Розклад трансляцій:

5 березня, субота, 17:00

"Реал" - "Сельта"

Трансляція на каналі "Футбол 1"

5 березня, субота, 19:15

"Вільяреал" - "Лас-Пальмас"

Трансляція на каналі "Футбол 1"

5 березня, субота, 21:30

"Хетафе" - "Севілья"

Трансляція на каналі "Футбол 2"

5 березня, субота, 23:05

"Депортіво" - "Малага"

6 березня, неділя, 13:00

"Бетіс" - "Гранада"

Трансляція на каналі "Футбол 2"

6 березня, неділя, 17:00

"Ейбар" - "Барселона"

6 березня, неділя, 19:15

"Реал Сосьєдад" - "Леванте"

6 березня, неділя, 19:15

"Спортінг" - "Атлетік"

6 березня, неділя, 21:30

"Валенсія" - "Атлетіко"

Трансляція на каналі "Футбол 2"

7 березня, понеділок, 21:30

"Еспаньйол" - "Райо Вальєкано"