УКР РУС

"Коноплянка показав гру, яку ми звикли від нього бачити". Геннадій Зубов – про воскресіння хавбека Шальке і підсумки матчу Фінляндія – Україна

12 червня 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" обговорює із екс-хавбеком збірної України перемогу команди Шевченка у 6 турі відбіркового циклу ЧС-2016.

– Геннадію Олександровичу, як вам гра збірної України у Тампере?

– Думаю, що на цьому етапі не лише мене, а й усіх нас турбує гра збірної України. Є певні моменти, які впливають на якість гри нашої команди. Але результат здобуто – це найголовніше. Є результат – прийде і якість, над якою працює Андрій Шевченко. Я в це вірю.

– Коли фіни зрівняли рахунок, ви засумнівались у підсумковій перемозі?

– Аніскілечки! Я не сумнівався у нашому успіху, як, напевно, і всі. Все-таки по грі було помітно, що збірна Фінляндії – слабша. Просто вони створювали Україні труднощі завдяки боротьбі, своїм бійцівським якостям. Руйнувати завжди легше, ніж створювати.

– Кого ви можете виділити у складі збірної України?

– Всі футболісти, які виходили на поле, робили все, що могли. Не обійшлося без помітного браку, але загалом картинка дивилася непогано. Персонально оцінювати гравців буде тренерський штаб – це його прерогатива. Я ж нікого виділяти не стану.

– Чи помилився Шевченко, випустивши Селезньова у старті?

– Селезньова можна критикувати, він не реалізував моменти, які у нього були. Але ж вони були – це свідчить про клас форварда, який вміє їх знаходити. А те, що не забив, – підвело виконання.

– Коноплянка воскрес, як футболіст?

– Помітно, що Євген хоче грати, доводити. У нього є амбіції. Вчора він проявив характер і показав ту гру, яку ми звикли бачити від Коноплянки.

– Ми встановили власний антирекорд у відборі до ЧС-2018 в плані втрат м’яча на власній половині поля. Про що це свідчить?

– Очевидно, нашій команді потрібно попрацювати над виходом з оборони в атаку. Не сумніваюся, що тренерський штаб усвідомлює ці промахи і зробить висновки.

– На післяматчевій прес-конференції Андрій Шевченко говорив про втому своїх підопічних. Про яку втому може йти мова, якщо більшість футболістів виступали у посередній першості УПЛ, а Коноплянка грів лаву запасних у Шальке?

– Можливо, це наслідок того, що у тренувальному процесі дали навантаження. У грі Коноплянки, наприклад, я бачив легкість. Те, що інші втомлені, – це нормально. Тривалий сезон, яким би він не був, дається взнаки.

– Попри перемогу збірна України опустилася на 4 сходинку. Чи віриться вам у те, що ми таки здобудемо путівку на Мунідаль?

– Там відставання всього лише у 2 очки, тому наші шанси достатньо хороші. Вірю, що тренерський штаб докладе усіх зусиль для виходу з цього складного, але перспективного становища.

Сторінка автора у Facebook

"Гри немає – і це проблема". Тімерлан Гусейнов – про підсумки матчу Фінляндія – Україна