УКР РУС

Коноплянка: Перед "Севільєю" схуд на три кілограми, а "Атлетіко" годував обіцянками (ВІДЕО)

27 вересня 2015 Читать на русском

Український вінгер "Севільї" Євген Коноплянка розповів про перші кроки у спорті, своїх фаворитів у світі футболу, епопею з трансфером в новий клуб, а також про адаптацію у Іспанії.

"У дитинстві я обирав між карате і футболом. Мій тренер мені сказав, що я мушу визначитись і сконцентруватись на чомусь одному. Переспавши з цією думкою, я зробив вибір на користь футболу і, думаю, не помилився.

Моїм кумиром був Дель П'єро, у мене навіть була його маленька статуетка на столі.

Наразі я вважаю, що найкращим гравцем у світі є беззаперечно Мессі. Ну а найкращою командою є "Барселона".

Я не шкодую, що перейшов у чемпіонат Іспанії, адже вважаю, що він найкраще підходить мені. Раніше я казав, що хочу грати у Англії, але чемпінат Іспанії є насильнішим серед усіх.

Щодо мого переходу, то було багато різної інформації в інтернеті, але більша її частина не відповідала дійсності. Насправді конкретних пропозицій від "Ліверпуля" не було, а "Атлетіко" годував обіцянками і просив ще почекати.

Перед тим, як підписувати контракт із "Севільєю" я дуже хвилювався, чи правильний вибір роблю. Я навіть схуд на три кілограми через нерви.

У адаптації в "Севільї" дуже допомагають хлопці. Вони дуже щирі, у них прекрасний, дружній колектив. Мені дуже допомагають також агенти та моя перекладачка. Зрідка спілкуємось зі Шведом. Просто у нього свій робочий процес, своє особисте життя, а у мене своє.

Взагалі мені у Севільї подобається - це прекрасне місто і неймовірно красиве. Чи є вже улюблене місце у Севільї? Так, стадіон "Рамон Санчес Пісхуан", - розповів Коноплянка.

Нагадаємо, Коноплянка вирвав перемогу для "Севільї" у матчі проти "Райо Вальєкано" (3:2), забивши шикарний гол.