УКР РУС

Коноплянка на побаченні зі "старою синьйорою". Ліга чемпіонів. Група D. Анонс

30 вересня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчів квартету D 2-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

“Ювентус” – “Севілья"

30 вересня. 21:45. Турин, "Ювентус Стедіум". Арбітр: Йонас Ерікссон (Швеція)

Пряма трансляція на каналі "Футбол 1"

Напередодні вильоту в Турин “Севілья” врешті зуміла здобути дебютну перемогу в чемпіонаті Іспанії та вибратися з дна турнірної таблиці. У протистоянні з “Райо” три очки андалусійському клубу приніс не хто-небудь, а український легіонер Євген Коноплянка, який, до слова, лише вчора встиг відсвяткувати свій 26-й день народження. Чималі сподівання на Коно покладають уболівальники “рохібланкос” і в Лізі чемпіонів, де він вже встиг відзначитися забитим м’ячем у переможному матчі з “Борусією”. Очікується, що наставник Севільї Унаї Емері, за відсутності травмованого Вітоло, вперше у сезоні довірить Коноплянці місце у стартовому складі. Баскський фахівець вже відчуває на собі неабиякий тиск з боку іспанської преси, яка називає українця найбільшим діамантом команди та відправляє у бій із перших хвилин. Цікаво, що не зможе зіграти на рідній для себе арені Льоренте, якому зустрітися із колишньою командою завадили проблеми з мязами ноги. Також не встигли оговтатись від травм Каррісу, Банега та Рамі.

Вистачає проблем як кадрових, так й ігрових у алленаторе “б’янконері” Макса Аллегрі. В останньому турі Серїі А “Ювентус” зазнав поразки у принциповій битві з “Наполі”, яка в майбутньому може коштувати туринському клубу, навіть, чемпіонства. 15 місце та “-10” від першої сходинки – далеко не той результат, яким “зебри” регулярно звикли тішити своїх уболівальників у внутрішній першості. Відтак, у матчі проти “Севільї” тіфозі “старої синьйори” очікують лише перемоги та одноосібного лідерства у квартеті. Саме Ліга чемпіонів поки що є тим турніром, де туринцям вдалося по-справжньому продемонструвати свою міць та потенціал. Після виїзного тріумфу над “Ман Сіті” італійці вважаються головним претендентом на підсумкову першу сходинку, а тому робитимуть усе, що б не розчаровувати своїх прихильників хоча б у Європі. Відзначимо, Аллегрі досі не може розраховувати на травмованих Манджукіча, Хедіру та Маркізіо. Акурат перед матчем поповнив лазарет “Юве” і Стефан Ліхтштайнер, який відчуває проблеми з диханням.

Додамо, що “Севілья” та “Юве” жодного разу не зустрічалися в офіційних матчах. У 2009 році команди провели лише товариську зустріч, яка завершилася перемогою туринців з рахунком 2:1.

“Борусія” М – “Ман Сіті”

30 вересня. 21:45. Менхенгладбах, стадіон “Борусія Парк”. Арбітр: Клеман Турпен (Франція)

Після п’яти поразок поспіль на старті Бундесліги та розгрому від “Севільї” у першому турі ЛЧ “лошаків” покинув вже екс-наставник Люсьєн Фавр, якого замінив Андре Шуберт. І якщо 44-річний німець  продовжить й надалі так працювати, то має хороші шанси позбутися приставки “в.о” та стати повноцінним тренером гладбахського клубу. При Шуберті “Борусія” знову стала нагадувати саму себе зразка минулого сезону, здобувши дві перемоги поспіль в чемпіонаті Німеччині та покинувши зону вильоту. Остання репетиція перед прийомом зіркових манчестерців завершилась впевнено виїзною звитягою над “Штутгартом”, яка дозволяє сподіватися прихильникам “лошаків” на перші очки у ЛЧ. Відзначимо, що у таборі німецького клубу склалася хороша кадрова ситуація для досягнення позитивного результату, адже в лазареті залишився лише центральний захисник Мартін Штранцль.

А от “Ман Сіті”, навпаки, видавши феєричний старт сезону в АПЛ, дещо забоксував, програвши вже дві гри поспіль і втративши лідерство. В минулому турі підопічні Мануеля Пеллегріні були принижені на “Уайт Харт Лейн” “Тоттенхемом”, пропустивши у свої ворота чотири м’ячі, а відповівши лише одним влучним ударом. Не складається поки що у “містян” і в Лізі чемпіонів, де вони вже встигли поступитися на власному полі “Юве”. Таким чином, англійці відправились у Німеччину, щоб перервати жалюгідну для себе серію поразок та знову повернутися на тріумфальний шлях. Втім, враховуючи непросту кадрову ситуацію в таборі “містян”, розжитися трьома очками на “Борусія Парк” їм буде дуже непросто. Через травми Пеллегріні досі не може розраховувати на пару центральних захисників Компані-Мангаля. Саме оборона є найбільш вразливим місцем “Ман Сіті”, адже Отаменді поки що не виправдовує вкладені у нього 45 мільйонів, а підстаркуватому Демікелісу вже просто не вистачає швидкості. Під питанням участь у матчі також Яя Туре, Харта та Сілви, які не до кінця залікували пошкодження.

Цікаво, що востаннє обидві команди зустрічалися в далекому 1979 році, коли на шляху до здобуття Кубка УЄФА “Борусія” вибила “Ман Сіті” у чвертьфіналі, зігравши в нічию на виїзді (1:1) та впевнено перемігши вдома (3:1).

Володимир Лесько, Футбол 24