УКР РУС

Коноплянка і компанія. Що пов'язує "Севілью" і український футбол?

15 квітня 2016 Читать на русском

Суперник "Шахтаря" по півфіналу Ліги Європи залишив слід в історії нашого футболу. Який саме - з'ясовував "Футбол 24".

Зірка. Наш хлопець в Іспанії

Для більшості українських уболівальників "Севілья" асоціюється з Євгеном Коноплянкою, який перебрався до Іспанії минулого літа на правах вільного агента.

За "Севілью" вінгер збірної України провів у всіх турнірах 44 матчі, забив 8 м'ячів, 9 разів асистував партнерам. Що цікаво, єдиний турнір, в якому Коно поки що за "Севілью" не забивав, це якраз Ліга Європи!

Клуб. Чинний чемпіон Ліги Європи, кривдник "Дніпра"

"Севілья" з усією серйозністю ставиться до другого за рангом єврокубка. Настільки серйозно, що є рекордсменом за кількістю перемог в Лізі Європи - 4 (2006, 2007, 2014, 2015). І не забуваймо, що саме "Севілья" - чинний володар трофея. Та й як тут забудеш? Через поразку нашого "Дніпра" на стадіоні "Народовий" у польській Варшаві (2:3) в травні 2015-го до сих пір душа болить.

Тренер. Згадуємо Хуанде Рамоса і "тренеришку"

Свої перші 2 титули "Севілья" здобула під керівництвом Хуанде Рамоса, який опісля плідно попрацював в "Дніпрі".

Нинішній наставник команди Унаї Емері, якого футболіст московського "Спартака" Артем Дзюба назвав "тренеришкой". Емері покинув Москву (на своє щастя) і виграв з "Севільєю" 2 Ліги Європи поспіль!

Історія. "Удар скорпіона" і гол Палопа

Сам донецький клуб з "Севільєю" вже перетинався. У 2007 році в 1/8 фіналу Кубка УЄФА "гірники" зіграли в гостях перший матч з рахунком 2:2. У матчі-відповіді в Донецьку до компенсованого часу вели в рахунку (2:1), але пропустили неймовірний гол від воротаря іспанців Андреса Палопа.

У додатковий час "Шахтар" пропустив ще раз і вибув з турніру, програвши з рахунком 2:3.

Той матч "імені Палопа" запам'ятався ще й неймовірним "ударом скорпіона" у виконанні бразильця Матузалема. Феноменальний гол!

Стадіон. Збірна України тут програла

На домашній арені "Севільї" "Рамон Санчес Пісхуан" доводилося грати не тільки клубам, але і збірній України. 27 березня 2015 року підопічні Михайла Фоменка програли на цьому стадіоні з рахунком 0:1 збірній Іспанії. Форвард "Дніпра" Роман Зозуля тоді отримав важку травму, через яку не грав майже рік.

Руслан Меженський, Футбол 24

Коноплянка - у фіналі Кубка Іспанії. 7 українців-фіналістів Кубків провідних футбольних країн