УКР РУС

Коноплянка б'ється за життя. Ліга чемпіонів. Група D. Анонс

3 листопада 2015 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчів квартету D 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

"Севілья" - "Ман Сіті"

3 листопада. 21:45. Севілья, стадіон "Рамон Санчес Пісхуан". Арбітр: Свен Одвар Моен (Норвегія)

Після болючої поразки в Англії команда Унаї Емері спробує здобути позитивний результат, щоб зберегти шанси на вихід у плей-офф Ліги чемпіонів. "Севілья", зазнавши двох поразок поспіль, перебуває на третій позиції групи D, поступаючись "містянам" трьома пунктами. Таким чином, "рохібланкос" не влаштує інший результат окрім перемоги. Манчестерці ж можуть собі дозволити грати і на нічию, однак навряд чи мають намір марнувати чудову нагоду, щоб достроково гарантувати, як мінімум, другу сходинку.

Акурат перед прийомом "Ман Сіті" "Севілья" продемонструвала сумний футбол у Прімері, зазнавши виїзної поразки від "Вільяреала". Все б нічого, та андалусійці поступилися прямому конкуренту за місце у першій четвірці і вже відстають від зони Ліги чемпіонів на вісім очок. Більше того, "рохібланкос" є найбільш деградуючою командою чемпіонату Іспанії на старті сезону порівняно з минулим роком. Відтак, у Севільї вже сумніваються, чи зможе клуб втримати у своїх рядах таких гравців, як Євген Коноплянка, яким важливо виступати у Лізі чемпіонів. Саме на українського вінгера уболівальники "рохібланкос" покладають найбільші сподівання перед звітним матчем. Євген став найкращим гравцем у попередній зустрічі цих команд і, без сумніву, знову захоче показати себе у всій красі на такому рівні. 

На відміну від "Севільї" манчестерський гранд перебуває у чудовому гуморі, адже в останньому турі АПЛ зумів вирвати важку перемогу над "Норвічем" та зберегти лідерство. З особливим піднесенням очікує на матч, зокрема, Хесус Навас, який повертається у свою домівку і виступатиме перед рідними уболівальниками.

Щодо кадрових втрат, то "Севільї" доведеться обходитися без свого найкращого бомбардира Кевіна Гамейро, який травмувався в матчі з "Вільяреалом". Продовжує лікуватися ключовий захисник Даніель Каррісу. Однак набагато більше головного болю з вибором виконавців має наставник "Ман Сіті" Мануель Пеллегріні, який не може розраховувати на травмованих Агуеро, Насрі, Сілву, Кліши, Сабалету та Делфа.

"Борусія" М - "Ювентус"

3 листопада. 21:45. Менхенгладбах, "Борусія Парк". Арбітр: Бйорн Куйперс (Нідерланди)

Туринський гранд, незважаючи на нічию з "лошаками" два тижні тому, продовжує очолювати квартет, маючи на своєму рахунку сім очок. Якщо "стара синьйора" здобуде перемогу в Менхенгладбаху, а "Ман Сіті" тріумфує у Севільї, то підопічні Аллегрі гарантують собі путівку в 1/8 фіналу. Німці ж поки що можуть "пишатися" лише одним набраним очком, однак ще не втратили шанси на плей-офф. Для здійснення подвигу підопічним Андре Шуберта просто необхідно брати максимум балів в матчах, що залишилися.

Одразу ж відзначимо, що "лошаки" перебувають у феноменальній формі. З приходом на тренерський місток Андре Шуберта команда отримала такий необхідний ковток свіжого повітря і видала у Бундеслізі серію із шести перемог поспіль. Перед надважливими матчем Ліги чемпіонів з "Юве" гладбахці розбили на виїзді берлінську "Герту" і вже впритул наблизились до зони Ліги чемпіонів.

"Б'янконері" перед візитом на "Борусія Парк" також здобули важливі три очки на домашній арені. У принциповому туринському дербі підопічні Макса Аллегрі вирвали перемогу перед самісіньким фінальним свистком завдяки голу Куадрадо. Становищу "зебр" у турнірній таблиці все ще не позаздриш (10 місце), однак футбол у їхньому виконанні набуває все чіткіших обрисів.

"Борусія" знову не може розраховувати на травмованих Штранцля, Хана, Шульца та Хермана. А от у "Ювентуса" втрат не так багато. Гру точно пропустять Хедіра та Перейра, участь Ліхтштайнера - під питанням.

Володимир Лесько, Футбол 24