УКР РУС

Коноплянка – найбільш неоднозначна фігура в складі нинішньої збірної, – експерт

11 жовтня 2016 Читать на русском

Відомий футбольний аналітик Євген Гресь навів індивідуальні показники гравців збірної України в матчі з Косово.

"Андрій Пятов. Зберіг ворота на замку, хоча відбив всього 1 удар. Пощастило, що суперники не влучали у ворота, були питання до захисників, але везіння потрібно заслужити. Голкіпер "Шахтаря" його заслуговує, інакше не було б 3 влучань у каркас його воріт в 2 останніх поєдинках. До речі, 2 матчі поспіль воротар починає гольові атаки своєї команди, і це вже давно невипадковість.

Олександр Кучер. Виконав 110 ТТД, брак – 8%. Рідко вступав в єдиноборства (всього 4 рази). Може, не було необхідності, але й порядку в обороні іноді не було.

Іван Ордець. Здійснив 109 ТТД, брак – 9%. Сподобалося, як швидко і чітко віддавав перший пас (центральним півзахисникам направив 18 передач), але в захисті виглядав не так впевнено, як у попередніх матчах. Виграв тільки 67% єдиноборств. У матчі з турками було більше 70%.

Богдан Бутко. В активі 99 ТТД з браком в 18%. По такій грі насамперед треба оцінювати його атакувальні досягнення, а вони виглядають наступним чином – 8 обіграшів, 4 простріли, 2 гострих паси, 8 участей у швидких атаках. Сподобалася взаємодія з Андрієм Ярмоленко – один одному віддали 35 передач. В обороні Бутко програв 3 єдиноборства.

Едуард Соболь. Виконав 101 ТТД при браці 16%. У захисті виграв 70% єдиноборств, в атаці запам'ятався 4 фланговими передачами. Не сильно сподобалася взаємодія з Євгеном Коноплянкою, якому захисник віддав 17 пасів, а у відповідь отримав 11. Хоча забігів наробив багато.

Тарас Степаненко. Здійснив 104 ТТД, брак – 9%. Вступав у боротьбу 17 разів, виграв 88% єдиноборств. Здійснив 9 відборів, 8 підбирань і 11 перехоплень. Зробив 4 довгих переводи, була і гостра, і навіть флангова передача. Великий плюс у тому, що не отримав жовту картку. Всього 2 рази порушив правила, хоча після 2 турів кваліфікації входив в п'ятірку гравців, які найчастіше фолять у всьому відбірковому турнірі.

Віктор Коваленко. Незважаючи на 116 ТТД і брак 19%, здалося, що догравав поєдинок на тлі колосальної втоми. Добре відпрацював на оборону (виконав 20 відборів, перехоплень і підбирань), але віддав тільки 2 передачі в штрафний майданчик суперника і ні разу не пробив по воротах.

Олександр Зінченко. В активі 57 ТТД з браком 23%. Завдав першого удару в площину воріт в поточному відбірковому турнірі, віддав 3 гострих паси, один з яких став гольовим. Але найголовніше – додав в числі єдиноборств. Тепер їх було 12, а виграно 50%. Нагадаю, провів на полі 62 хвилини.

Андрій Ярмоленко. Виконав 95 ТТД, брак – 13%. Для атакувального виконавця це взагалі не брак... Завдав 3 удари по воротах, здійснив 7 обіграшів, віддав 4 гострих паси і взяв участь в 10 швидких атаках. Точність передач в його виконанні склала 94% – найкращий показник в команді. Правою ногою, до речі, забив вдруге в цьому році. Тепер його розклад в збірній виглядає так: лівою ногою – 24 результативні удари, правою – 3, головою – 0, спиною – 1. Спиною – це коли Олександр Алієв бив штрафний у спарингу зі Швейцарією, м'яч потрапив в Ярмоленка і залетів у сітку.

Євген Коноплянка. Найбільш неоднозначна фігура в складі нинішньої збірної. Раніше, тільки що, говорили – грає він один. Тепер все навпаки – він один не грає. Неправильно якось, хоча така доля лідера. Здійснив 95 ТТД при браці в 31%. Завдав 6 ударів по воротах (більше всіх), при цьому половину з них – з меж штрафного майданчика. Раніше він туди рідко забігав. 6 з 9 обіграшів виявилися вдалими. Зробив тільки 2 флангові передачі. 6 разів намагався доставити м'яч у штрафний майданчик, але точність кульгала. Лідер команди за кількістю неточних передач – 12.

Артем Кравець. Знову забив і мав ще моменти. Знову відзначаємо, що в такій ситуації його 35 ТТД з браком 49% мало кого цікавлять. Крім тренера, зрозуміло. Він точно зверне увагу на 2 виграних єдиноборства з 12.

Заміни, як уже не раз зазначалося, спрацювали на 100%. Справа навіть не в забитому м'ячі Руслана Ротаня і не в гольовий передачі Олександра Караваєва. Справа в тому, що у першого виявилося 33 ТТД з браком 3%, а у другого – 12 ТТД і брак 8%", – зазначив Гресь у фейсбуці.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях

Збірна України розгромила Косово в рамках відбору до ЧС-2018. Андрій Шевченко вважає, що його підопічні показали хороший футбол. Ротань забив у 90 матчі в складі збірної України, а Ярмоленко на два голи наблизився до Шевченка в списку бомбардирів "синьо-жовтої" дружини. Перед грою з'явилось відео, як народний депутат Володимир Парасюк опинився в облозі фанів без квитків та "уколов" за цю ситуацію президента ФФУ Андрія Павелка.