УКР РУС

КОНОепопея. Історія матиме завершення?

26 червня 2015
Автор: Дмитро Гончар

Раз, два, три... Ой, давайте все заново!

Саме так у найкоротший спосіб можна описати трансферну сагу під назвою "Переїзд Євгена Коноплянки у топовий європейський чемпіонат". Звичайно, що справа українця вже настільки затягнулась, що якщо глянути на неї по тверезому то з однієї сторони це сміх, а з іншої гріх. Адже давненько українського вболівальника не тримали у такій напрузі, що там вболівальника - самих футбольних босів така неспішність справ настільки замаринувала, що "Севілья" вирішила поставити крапку в цій історії і просто грубо кажучи забити на цей трансфер.

Перед цим неодноразово натякаючи, що з Коноплянкою, чи вірніше з його батьком, котрий виступає у ролі агента Євгена надзвичайно важко домовитись про деталі контракту. А в англійському "Стоці" прямим текстом сказали, що трансфер Коноплянки - брудна справа, рішення щодо, якого може затягнутися на довготривалий термін.

Дуже шкода, що переїзд в "Севілью" не стане реальністю для Євгена. На мою суб'єктивну думку, це був найкращий  варіант для українського вінгера. Не братимемо до уваги успіхи "андалусців" в чемпіонаті та у єврокубках, а поговоримо про деталі, які для більшості вболівальників залишаються поза кулісами. Перше, що хочеться відмітити - це команду. Саме колектив в теперішній "Севільї", а не окремі гравці створюють погоду. Тобто вам не прийдеться підлаштовуватись під якусь умовну зірку, котрій ви при будь-якій можливості повинні залишити м'яча. А одразу матимете можливість стати рівним серед рівних в клубі, де кожен, як швейцарський годинник знає, яку функцію під час гри на нього покладено. По-друге, як там в Росії рік тому називали переможця цьогорічної Ліги Європи Унаї Емері - "тренерішка?". Так ось, цей так званий "тренерішка" має чудове вміння, на яке було б варто звернути увагу сімейству Коноплянок, а саме розкривати гравців і це не говорячи про те, як іспанець вміє працювати з колективом психологічно.

А найважливіше те, що "Севілья" б стала фантастичним стартапом для підготовки до топ-клубу, у якому б пробачили банальні помилки на початках. Адже в подальшому у складі "рохібланкос" у вас була б чудова можливість вдосконалити всі свої футбольні вміння на повну: починаючи зі взаємодії з партнерами, закінчуючи технікою володіння м'ячем.

Саме тому цей клуб можна було б вважати ідеальним варіантом для Євгена, у якому він міг би повторити долю, до прикладу того ж Івана Ракітіча, проте в "Севільї" чи то в нашому сімействі вирішили по-своєму. Як то кажуть, результат на лице - мінус один претендент.

"Когда отец Коноплянки приходит в ресторан, то долго выбирает за какой же столик ему сесть, а в итоге хавает дома" (Народна творчість) 

Із найбільш реальним претендентом із Прімери розібрались, тепер найяскравішою фігурою у цій грі залишається "Ліверпуль". "Мерсисайдці", котрі бачать Євгена в себе ще із зимового трансферного вікна, коли тоді їм забракло дещиці аби українець переїхав на Туманний Альбіон, цей сезон провалили, при чому повністю і всюди. 

Особливо образливо стало тоді, коли партнери по команді не зуміли, в прощальному матчі СтівіДжі на "Енфілді", продовжити казку на полі, яку розпочали прекрасним перформенсом фанати на трибунах. Котрі до слова на цей матч прибували із усіх усюд аби побачити останню гру великого капітана в Ліверпулі. Проте ця принизлива, у такий-то день, поразка від "Крістал Пелес" стала апогеєм безпорадності гравців і Брендана Роджерса на чолі тренерського штабу у цьому сезоні. 

Окрім повної перебудови, якої потребує "Лівер", на відміну від "Севільї" - не факт, що Коноплянка знайде себе в цьому чемпіонаті, попри те, що дуже мріє грати в ньому. Адже на противагу бажанню - фізіологічні показники Євгена мало чим підходять до жорсткого англійського футболу. Та й до того ж ще жоден українець, котрий протягом певного періоду перебував в АПЛ ще не зміг про себе заявити вголос.

Проте не варто забувати, що все буває вперше, але важко спрогнозувати чи зможе Роджерс розкрити потенціал Коноплянки сповна, попри свій не надто багатий тренерський досвід. Та й для серйозних завдань "Ліверпулю" потрібно підшукати якісне підсилення й окрім Євгена, адже безліч гравців "червоних" себе вичерпало. Рух у цьому питанні є, а отже можливо і прийде результат - сподіватимемось на це. Проте питання відкрите: Цей результат прийде із українцем чи без?... Невизначеність...

Конопка сын к отцу пришел

И спросила кроха 

Пап,"Севилья" хорошо ?

Да, сынок , неплохо

 

Только сынку не со зла

Ради светлой цели 

Мы таких из "BBVA"

На болту вертели 

 

Англия? Не в этот раз.

Ты ж, сынуля , гений!

В общем , Женя, ждем сейчас

                    С Марса предложений (Народна творчість) 

...стрілки на годиннику клацають і все менше часу залишається для обрання правильного рішення, а як ми пригадуємо за словами батька Євгена, що про трансфер стане відомо до кінця цього тижня. Ну що!... Чекали!... То й зараз зачекаємо, лише сподіватимемось, що ніхто з датами не перебиратиме як з командами, а то можливо в "Стоці" нас не обманули і доведеться ще почекати років так десять.