УКР РУС

КОНМЕБОЛ виступила проти відсторонення Платіні через загрозу виборчому процесу

10 жовтня 2015 Читать на русском

Південноамериканська конфедерація футболу закликає не застосовувати санкції щодо Платіні та вимагає його негайного допущення до виборів президента ФІФА.

Як йдеться у прес-релізі, розміщеному на офіційному сайті КОНМЕБОЛ, тамтешні футбольні функціонери не згодні з рішенням ФІФА відсторонити Мішеля Платіні від діяльності у футболі. "Принцип презумпції невинності є основоположним правом, яке має бути розглянуте. Пан Платіні не був визнаний винним, тому попередня заборона ставить під загрозу цілісність виборчого процесу на пост президента ФІФА, в якому пан Платіні є кандидатом".

Також у повідомленні йдеться, що КОНМЕБОЛ підтримує кандидатуру Мішеля Платіні та вірить, що француз "приведе ФІФА та футбольний світ до світлого майбутнього".

Нагадаємо, що 8 жовтня Комітет з етики ФІФА відсторонив Платіні від будь-якої футбольної діяльності на 90 днів через підозри у причетності до корупційного скандалу в тій таки ФІФА. Згодом очільник європейського футболу подав апеляцію на рішення Комітету з етики.

Зазначимо, що корупційний скандал у ФІФА розгорівся після затримання американськими спецслужбами кількох високопоставлених чиновників цієї організації, звинувативши їх у корупційній діяльності.