УКР РУС

Конкурент Луніна феєрично втримав перемогу для Леганеса над Барселоною, а потім "наїхав" на Мессі і компанію

27 вересня 2018 Читать на русском

Голкіпер Леганеса Іван Куельяр став одним з головних героїв сенсаційної перемоги над каталонським грандом. Луніну буде складно витіснити його зі складу "пепінерос".

У минулому чемпіонаті Барселона зазнала першої поразки аж в 37 турі, а в новому сезоні дебютна невдача в рамках Прімери трапилася вже в 6 турі. Каталонці жахливо з'їздили на Бутарке – Леганес вперше в історії обіграв Барселону.

Барселона сенсаційно поступилась Леганесу, який здійснив фантастичний камбек за 2 хвилини

Орендований в Реала Андрій Лунін не доклав рук до цього успіху – він втретє поспіль не потрапив у заявку команди. Наставник Леганеса Маурісіо Пеллегріно пояснив, що український голкіпер мусить почекати 6-7 матчів, а свій шанс він отримає в Кубку Іспанії. У Прімері тренер повністю довіряє Івану Куельяру, хоча влітку той не приховував бажання змінити команду.

Куельяр провів відмінний матч з Барселоною. 34-річного воротаря важко звинуватити в голі Коутінью, адже він через захисника не бачив моменту удару. Та й пробив бразилець дуже влучно. Надалі до кінця зустрічі Куельяр впорався зі всіма ударами в площину його воріт, здійснивши 4 сейви. Став на заваді пострілів Мессі та Ракітіча. Справжній бенефіс Івана припав на 80-ту хвилину, коли рахунок вже був 2:1 на користь Леганеса.

Спершу він зреагував на прицільний удар Коутінью під дальню стійку, а за декілька миттєвостей витягнув м'яч з-під поперечини після добивання впритул від Ракітіча. Цей епізод зробив його героєм зустрічі, поставивши в один рівень з авторами голів Ель-Жаром і Оскаром.

Леганес – Барселона – 2:1 – відео голів та огляд матчу

Барселона так і не зуміла врятувати матч, а після фінального свистка підопічні Ернесто Вальверде не прийняли поразку гідно. Івана Куельяра це обурило.

"Це правда, Леганес – скромна команда. Однак мені подобається, коли люди, які звикли перемагати, у випадку поразки вітають суперника. Це саме те, чого Барселона не зробила. Ніхто з них не підійшов привітати, жоден з нас не почув привітань. Я вважаю, що це огидний жест", – сказав "Пічу" в коментарі Cadena Ser.

Такий перфоманс Куельяра серйозно б'є по перспективах Андрія Луніна в Леганесі. Головний тренер бачить конкурента українця першим номером, а сам досвідчений голкіпер розповідає, що це додає йому впевненості. Поки що воротар збірної України є третім вибором Маурісіо Пеллегріно в рамці "пепінерос" – у запасі сидить Йон Серантес.

Лунін повинен відіграти за Леганес щонайменше 15 матчів – Реал розчарований ситуацією українця