УКР РУС

Конфуз українського арбітра та користь від Колліни, – новий випуск ток-шоу "Татотаке"

9 лютого 2018 Читать на русском

Українські журналісти Сергій Болотніков та Костянтин Андріюк в ефірі нового футбольного ток-шоу "Татотаке" обговорили останні трансфери клубів УПЛ, роботу П'єрлуїджі Колліни в Україні та рівень українських арбітрів.

Про трансфери клубів УПЛ

Повернення Фоміна в Шахтар – людині 31 рік, вона зіграла на зборах 10 хвилин і Фонсека вирішив його підписати. Згідно із статистикою, менше за Фоміна по воротах бив лише Кравець, та й то, він просто мало грав. Відбори, ключові передачі – тут він теж один із аутсайдерів. Єдина сильна його сторона – гра у повітрі. Незрозумілий трансфер. Таке враження, що шукали поспіхом. Не схоже на Шахтар.

10 найдорожчих трансферів з чемпіонату України: квіз Футбол 24

Фопала у Зорі? За вивіскою – найгучніший трансфер українського міжсезоння. Зіграв один матч проти Челсі, забив, а далі пішли оренди. Єдиний позитив – його молодий вік та тренерське вміння Вернидуба.

Друді та Смалійчук влітку підписали 16 гравців. З них до зими вже пішло 8, а загалом 10. Своєрідна "львівська гуртівня". Це ще можна було б їм вибачити, якби не замахнулись на святе – Худоб'яка. Це символ Карпат, якому просто дали зрозуміти, що він непотрібен. Так не можна робити з легендою клубу.

Сабрано в Динамо? Важко зрозуміти, як цей трансфер відбувся. Таке враження, що селекціонери Динамо напились та вирішили підписати його. Вже всі чули, що собою являє Самбрано. Його пік був 4 роки тому в Айнтрахті. 16 травм за 2 роки – це неймовірно.

Вербіч – вдале придбання. Лідер Копенгагена, та й 4 млн євро – непогана сума. В активі Вербіча 11 голів за Копенгаген. Цей гравець діє нестандартно, що стане в пригоді Динамо.

Про Колліну

Востаннє П'єрлуїджі Колліна був в Україні 2-4 травня 2017 року, тобто майже 9 місяців тому. Він сам зізнався певним людям, що припинив стосунки ФФУ в квітні 2017 року.

Павелко казав: "Давайте дочекаємось рішення та офіційної заяви". А від кого чекати заяви? Від генсека ООН чи від Ілона Маска? Таке враження, що Колліна, ймовірно, для чогось потрібен Павелку в УЄФА. Адже він є керівником арбітрів в УЄФА та ФІФА. Крім того, у Колліни дуже хороші відносини із очільником ФІФА Джанні Інфантіно. Тому, ймовірно, він потрібен Павелку для просування у структурі ФІФА.

Колліна і комплекс української меншовартості

Є припущення, що Колліні невигідно розривати контракт і він міг піти на певне пониження, але контракт є. Є дуже багато джерел, які свідчать, що Колліна дуже любить гроші. Є версія, що він очолив суддівський комітет ФІФА і не мав часу працювати в Україні, але тоді потрібно було повідомити про це ФФУ.

Добре, припустимо, Колліна пішов. А нам що з цього? Це добре для нас чи ні? Тепер наші арбітри будуть судити фінал чемпіонату світу? Це нічого не змінює. Українські арбітри як не вміли судити, так і не вміють. Колліні і так далі продовжують платити 1 мільйон 350 тисяч євро. Це можна побудувати 31 дитячий майданчик на рік.

Незважаючи на це, присутність Колліни, можливо, щось та й дала нашим арбітрам. Якби його не було, вони б судили ще гірше.

Про українських арбітрів

Один український арбітр, якому останніми роками дали звання арбітра ФІФА, провалив спеціальний тест. Тест виглядає так – людині телефонує спеціальний представник УЄФА за допомогою Skype, а перед тим арбітр надсилає свою фотографію. Таким чином обманути не вдасться. Так от, рефері провалив тест на знання англійської мови.

Даному арбітру призупинили ліцензію ФІФА до вересня 2018 року, щоб до того часу він вивчив англійську мову. Причому необхідно володіти англійською далеко не найвищого рівня.

Фінал Ліги чемпіонів у Києві: продаж квитків – усі деталі

Лучі та Павелко минулого року розповідали, що є така проблема, а тепер затягли в УПЛ та дали статус арбітра ФІФА рефері, який не знає англійської. Оце і є обличчя українського арбітражу.

Повна версія програми "Татотаке":