УКР РУС

Комітет з етики і чесної гри відмовив "Шахтарю" у передачі до КДК справи Несенюка

6 грудня 2016 Читать на русском

На засіданні Комітету з етики і чесної гри ФФУ розглянули питання конфлікту між "Шахтарем" і "Динамо".

Нагадаємо, раніше директор департаменту "Динамо" по роботі з громадськістю та ЗМІ Микола Несенюк заявив: "Нехай "Шахтар" їде грати в Донецьк, вам же так погано було в Україні". "Гірники", у свою чергу, звернулись до ФФУ з вимогою відсторонити Миколу Несенюка за подібні вислови.

До Комітету з етики і чесної гри звернувся генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін з проханням подати до Контрольно-дисциплінарного комітету подання стосовно заяви Миколи Несенюка і відсторонити його від посади в "Динамо".

Однак Комітету з етики і чесної гри відмовив Сергію Палкіну задоволенні його прохання через "відсутність фактів скоєння ним порушень норм Кодексу етики і чесної гри "Чесна гра – дисципліна і повага".

Натомість Комітет з етики і чесної гри закликав сторони дотримуватись чинного законодавства та норм Кодексу етики і чесної гри.

"Враховуючи об’єктивні причини виникнення соціально-політичної напруги у суспільстві, пов’язаної з військовою агресією на Сході України, а також високий емоційний фон дискусій у ЗМІ, рекомендувати усім суб’єктам футбольної діяльності суворо дотримуватися у публічній риториці чинного законодавства та Кодексу етики і чесної гри "Чесна гра - дисципліна і повага". Звернути увагу М.Несенюка та багатьох інших його колег на особливу відповідальність, яку накладає на журналістів статус працівників клубу", – йдеться у рішенні Комітету з етики і чесної гри.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу