УКР РУС

Комітет арбітрів ФФУ проаналізував спірні суддівські рішення у матчах Динамо – Маріуполь та Шахтар – Зоря

7 травня 2018 Читать на русском

Комітет арбітрів ФФУ опублікував свої висновки щодо найбільш суперечливих епізодів 30 туру УПЛ. Зокрема, Комітет оцінив рішення рефері у матчах Шахтар – Зоря та Динамо – Маріуполь.

Динамо – Маріуполь

Комітет арбітрів ФФУ вважає правильним рішення Анатолія Абдули призначити пенальті за фол проти нападника Динамо Дьємерсі Мбокані, інформує офіційний сайт Організації.

Саме з цього 11-метрового кияни зрівняли рахунок у матчі, який у підсумку завершився внічию.

Динамо – Маріуполь: чи був пенальті у ворота гостей та чому не зарахували гол Циганкова?

Як зазначено у висновку Комітету арбітрів ФФУ, пенальті на користь господарів було призначено правильно за затримку ззаду всередині штрафного майданчика. Гравець Маріуполя своїми діями зірвав перспективну атаку. Технічне рішення є правильним.

Зазначимо, що екс-форвард Динамо Віктор Леоненко вважав призначення даного пенальті помилкою арбітра. Такої ж думки був колишній український арбітр Олег Орєхов.

Що стосується епізоду з незарахованим голом Віктор Циганкова, то Комітет дійшов висновку, що асистент арбітра правильно зафіксував осфайд у Йосіпа Піваріча, тому гол було не зараховано правильно.

Шахтар – Зоря

У цьому матчі Комітет вважає вірним рішення Віталія Романова зарахувати гол Юрі Фрейтаса. Були підозри, що гол, ймовірно, було забито рукою.

Шахтар – Зоря: Юрі забив гол рукою?

"Як це очевидно видно зі стоп-кадру, по м’ячу завдається удар головою, а рука в момент дотику знаходиться досить близько, і гравець робить інстинктивний захисний рух, і в жодному разі не можна говорити про навмисну гру рукою.

Людське око нездатне помітити швидку динаміку контакту. Слід також зазначити про те, що всі гравці, які є свідками цієї події, не виказують жодної реакції на епізод, не демонструють жодної незгоди, що також підтверджує те, що все відбувалось за Правилами", – йдеться у висновку Комітету.

Нагадаємо, за підсумками 30 туру УПЛ Шахтар відірвався від Динамо на 5 очок та практично поховав інтригу в боротьбі за золоті медалі чемпіонату України.

Помилки Хацкевича та героїзм Тайсона вбили інтригу в боротьбі за чемпіонство. Підсумки 30-го туру УПЛ