УКР РУС

Зоря – Шахтар: Комітет арбітрів ФФУ дав оцінку суддівству Бойка

11 грудня 2017 Читать на русском

Комітет арбітрів ФФУ проаналізував правомірність дій рефері Сергія Бойка у матчі Зоря – Шахтар (2:1).

79 хв. Гравцю № 34 гостей було правильно винесена ЧК за отримання двох попереджень. Перше попередження на 18 хв за порушення скоєне у необачній манері (“careless”) проти суперника (пряма нога спрямована на суперника, футболіста № 27 господарів), що тягне за собою винесення жовтої картки (рішення прийняте за взаємодії із 4-им арбітром). Друга жовта картка була винесена на 79 хв за очевидну симуляцію порушення з метою ведення в оману арбітра та задля 11 удару, підстав для призначення якого не було. Гравець № 2 господарів не скоює жодного порушення, а гравець № 34 гостей вирішує впасти на газон у штрафній площі. Ці обидві ситуації тягнуть за собою обов’язкове винесення жовтої картки, а отже і червона картка є правильною.

Палкін про матч Зоря – Шахтар: За всі мої роки роботи в клубі я ще не бачив такого свавілля, яке влаштував арбітр

86 хв. червона картка за два попередження гравцю № 8 гостей була винесена неправильно: перше попередження на 53 хв, коли футболіст № 8 гостей скоює порушення на гравці № 7 господарів, було винесено правильно. Арбітр призначає штрафний удар, а гравець № 8 гостей у неповажній та демонстративній манері вибиває м’яч, протестуючи тим самим проти рішення арбітра. Друга жовта картка на 86 хв, коли під час звичайного ігрового єдиноборства футболіст № 8 гостей необережно торкається гравця № 44 господарів, є несвоєчасною. Дисциплінарна санкція є поспішною та такою, що не відповідає ступеню порушення.

Зоря вирвала перемогу над Шахтарем, який догравав матч увісьмох

90 хв. Пенальті на користь господарів було призначено правильно. Гравець № 7 господарів завдає удару по м’ячу, який влучає у руку футболіста № 2 гостей, який знаходиться на траєкторії його польоту. При цьому його руки є виставленими за тулуб у неприродній спосіб, при цьому удар не був потужним. Гравець № 44 гостей демонстративно протестує, застосовуючи образливі слова, жести та рухи, і йому спочатку виносять жовту картку. Він продовжує протестувати, провокуючи власне вилучення. Технічні та дисциплінарні санкції є бездоганними та такими, що були правильно застосовані у відповідності до Правил Гри, – йдеться в аналізі дій арбітрів 19-го туру УПЛ.

Скандал у матчі Зоря – Шахтар: чи були справедливими вилучення 3-х "гірників"