УКР РУС

Команди Євро-2016. Група С. Північна Ірландія

6 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" знайомить із учасниками фінальної частини Євро-2016. Представляємо команду групи С - Північну Ірландію.

Суворі північноірландські хлопці

Північна Ірландія долучилася до компанії дебютантів фінальної частини Євро і може пишатися своїм досягненням, навіть якщо програє всі матчі. Разом із Україною, Німеччиною і Польщею вона складає квартет групи С і вважається безумовним аутсайдером. Але саме цей статус "андердога" дає Північній Ірландії можливість не хвилюватися за результат, а за нагоди, карати суперників за недооцінку. Команда розраховує на свою фізичну міць, жорстку гру в обороні, а також на фірмові "лонгболли" і стандартні положення, які притаманні британському стилю гри.

Якщо говорити про етап кваліфікації, то північноірландці здивували всю Європу, коли вийшли до фінальної частини з 1-го місця. Британська команда зазнала єдиної поразки у відборі від румунів. До речі, Північна Ірландія - єдина збірна Євро-2016, яка може похвалитися безпрограшною серією в 12 матчів. В останній раз команда Майкла О'Ніла програвала ще в березні минулого року (0:1, товариський матч із Шотландією).

Заявка на Євро-2016

Воротарі: Керолл ("Ноттс Каунті"), Макговерн ("Гамільтон Академікал"), Маннус ("Сент-Джонстон")

Захисники: Каткарт ("Уотфорд"), Джонні Еванс, МакОулі (обидва - "Вест Бромвіч"), Маклохлін ("Донкастер"), Маклафлін ("Флітвуд Таун"), Х'юз ("Мельбурн Сіті"), Ходсон ("Кілмарнок"), Бейрд ("Дербі Каунті"), Макнейр (МЮ).

Півзахисники: Девіс ("Саутгемптон"), Норвуд ("Редінг"), Коррі Еванс ("Блекберн"), Уорд ("Ноттінгем Форест"), Даллас ("Лідс"), Макгін ("Абердін"), Фергюсон ("Міллуолл").

Нападники: Грігг ("Віган"), Лафферті ("Бірмінгем"), Конор Уошингтон (КПР), Джош Мадженіс ("Кілмарнок").

Хто не поїхав на Євро

Кожен якісний футболіст в збірній Північній Ірландії - на вагу золота, адже тренерський штаб має не так багато кадрових варіантів. Саме тому суттєвою втратою для команди стане відсутність "майстра на всі руки" Кріса Бранта. Гравець "Вест Бромвіча" ще весною зазнав серйозної травми і просто не встиг відновитися до початку Євро-2016, звузивши вибір тренера на лівому фланзі (Брант може закрити позиції лівого півзахисника і захисника).

Головна зірка

Стівен Девіс, 31 рік, центральний півзахисник. Ринкова вартість (Transfermarkt): 6 млн євро.

Північна Ірландія, відчуває складнощі навіть із більш-менш якісними (особливо креативними) виконавцями, вже не кажучи про зірок. Тому в певному сенсі "зіркою" для північноірландців є досвідчений півзахисник "Саутгемптона" Стівен Девіс. 31-річний капітан регулярно викликається до лав збірної, починаючи з 2005-го року. Його можна назвати диригентом півзахисту в команді. Девіс - чи не єдиний гравець, який докладає зусиль не тільки до руйнування, але й створення гольових нагод біля воріт суперника.

Тренер

Майкл О'Ніл. 46 років, північноірландець. У збірній з 2012-го року.

О'Ніл не може похвалитися яскравою тренерською кар'єрою чи трофеями, але, ставши наставником національної збірної Північної Ірландії, він, що називається, зайняв своє місце. При всій складності в пошуку гідних кандидатів для збірної, недостачі футболістів, які б могли не лише руйнувати, але й створювати, О'Нілу вдалося знайти і налаштувати необхідних людей, аби створити команду, за яку не буде соромно жодному вболівальнику Північної Ірландії.

Чому варто вболівати

Північна Ірландія опинилася в одній групі разом із Україною, тому для українських вболівальників буде безумовно цікаво дізнатися, на що здатна ця загадкова британська команда.

Що говорять букмекери

Авторитетна контора William Hill не вірить в те, що Північна Ірландія може претендувати на 1-е місце групи С. Так само, перемога північноірландців в турнірі - щось близьке до наукової фантастики.

Вихід із групи: 26.00

Перемога на Євро-2016: 251.00

Сторінка автора в Facebook

Команди Євро-2016. Група С. Німеччина