УКР РУС

Команди Євро-2016. Група С. Німеччина

6 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" представляє грізну команду, матчем з якою збірна України стартує на полях Франції.

Машина, яка забуксувала

Збірна Німеччини завжди у пошані і на особливих правах фаворита. «Футбол – проста гра, в яку грають 22 людини, а перемагають завжди німці». Пам’ятаєте? Ця фраза Гарі Лінекера знову дуже актуальна, позаяк команда Йоахіма Льова – чинний чемпіон світу. А ось титул найсильнішої команди Європи німці здобували ще далекого 1996-го, рівно 20 років тому. Загалом у них три чемпіонських європейських кубки.

На Євро-2016 Бундестім пробилася із достатньо складної групи, в якій жорстку боротьбу нав’язували Польща, Ірландія і Шотландія. Німці таки посіли першу сходинку, але при цьому двічі програли. Їх результати, як і гра, були далекими від ідеалу і контрастували зі званням найсильнішої збірної світу.

Спаринги в рамках підготовки до чемпіонату Європи стали логічним продовженням відбіркового циклу, коли Німеччина робила своїм вболівальникам раптові неприємні сюрпризи. Гостьова поразка від Франції (0:2), домашнє катастрофічне фіаско від Англії (2:3) і, зрештою, апогей ганьби у товарняку зі Словаччиною (1:3). Обіграти вдалося лише Італію (4:1) і Угорщину (2:0). Німецька машина при всій своїй грандіозності працює зараз не без збоїв. І цим потрібно скористатися.

Заявка на Євро-2016

Воротарі: Мануель Нойєр ("Баварія", Німеччина), Бернд Лено ("Байєр", Німеччина), Марк-Андре тер Штеген ("Барселона", Іспанія).

Захисники: Шкодран Мустафі ("Валенсія", Іспанія), Йонас Хектор ("Кельн", Німеччина), Бенедикт Хьоведес ("Шальке", Німеччина), Матс Хуммельс, Жером Боатенг (обидва - "Баварія", Німеччина), Емре Джан ("Ліверпуль", Англія), Антоніо Рюдігер ("Рома", Італія).

Півзахисники: Самі Хедіра ("Ювентус", Італія), Бастіан Швайнштайгер ("Манчестер Юнайтед", Англія), Месут Озіл ("Арсенал", Англія), Юліан Дракслер ("Вольфсбург", Німеччина), Тоні Кроос ("Реал", Іспанія), Лерой Сане ("Шальке", Німеччина), Юліан Вайгль ("Борусія" Д, Німеччина), Джошуа Кімміх, Маріо Гьотце (обидва - "Баварія", Німеччина).

Нападники: Лукас Подольскі ("Галатасарай", Туреччина), Томас Мюллер ("Баварія", Німеччина), Андре Шюррле ("Вольфсбург", Німеччина), Маріо Гомес ("Бешикташ", Туреччина).

Хто не поїхав на Євро

Найбільшою втратою для Бундестіму став Марко Ройс. Лідера «Борусії» відчепили від потяга на Францію через сукупність травм, отриманих упродовж сезону. «Ми мали великі сумніви, що Марко зможе продемонструвати свої найкращі якості, зважаючи на непевне здоров’я», - пояснював власне рішення Йоахім Льов.

Повз касу пролетіли також оборонець «Хоффенхайма» Себастьян Руді і два хавбеки «Байєра» - Юліан Брандт та Карім Белларабі. От через останнього трішки образливо: хотілося побачити цього таланта на серйозному форумі в реальних бойових умовах.

Головна зірка

Мануель Нойєр, 30 років, голкіпер. Ринкова ціна (Transfermarkt): 45 мільйонів євро

Найкращий голкіпер світу. Якщо не погоджуєтеся – вам сюди. Нойєр розміняв четвертий десяток, а це означає, що він вступив у золотий голкіперський вік, коли «фізика» ще на пристойному рівні, а досвіду вже вистачає, щоб читати гру і економити сили.

У його колекції – чемпіонські титули Бундесліги, національні кубки і Кубок європейських чемпіонів. У 2014-му Мануель підняв над головою Кубок світу. А ось звання чемпіона Європи досі йому не підкорилось. Хороший стимул, щоб діяти у воротах максимально обережно.

Тренер

Йоахім Льов, 56 років, німець. У збірній – з 2006 року.

Робота цього спеціаліста із Бундестімом заслуговує на величезну повагу. Євро-2016 стане вже 5-м форумом для Льова на чолі збірної Німеччини. Після кожного з попередніх чотирьох чемпіонатів його команда поверталася з медалями: на ЧЄ-2008 це було «срібло», на ЧС-2010 і ЧЄ-2012 – «бронза». Врешті, ЧС-2014 подарував Німеччині незабутню мить світового чемпіонства.

Після логічного завершення цього дворічного євроциклу Льов, найімовірніше, піде у відставку і прийме якийсь серйозний клуб, де робота з командою кипить щодня, а не лише кілька разів на рік. У свої 56 років він встиг не тільки Німеччину потренувати, а ще й 8 клубів – німецьких, австрійських, швейцарських і навіть турецьких. Не пропаде.

Чому варто вболівати

По-перше – це красиво і статусно. За збірною Німеччини – цілі покоління легендарних гравців і десятки матчів, що назавжди вписані в історію. Якщо ви не вболіваєте за Англію, Іспанію, Італію чи Францію, то практично 100-відсотково «топите» за Бундестім. Зрештою, німців підтримуватимуть фанати «Реала» і «Барселони», «Юве» і «Роми», «Ліверпуля» та МЮ – представники цих клубів битимуться за честь Дойчлянду. Тому підтримуйте собі Німеччину на здоров’я, але тільки після того, як ми зіграємо з нею матч першого туру.

Що кажуть букмекери

Німеччина у розкладах William Hill йде на другому місці після Франції за шансами на здобуття чемпіонського титулу. Коефіцієнт на команду Льова – 5,00. Відповідно, і в групі С німці зобов'язані займати першу сходинку. У цьому експерти переконані на всі 100 – «кофік» 1,33.

Сторінка автора у Twitter

Команди Євро-2016. Група C. Україна