УКР РУС

Команди Євро-2016. Група F. Угорщина

9 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" знайомить з учасниками фінальної частини Євро-2016. Представляємо команду групи F - Угорщину.

Обтрусити пилюку з бутс

Останнього разу зіграти на європейській першості збірній Угорщини доводилось ще в далекому 1972 році. Після тривалої перерви в угорської команди знову з'явився шанс, як то кажуть, на інших подивитись і себе показати. Угорщина не може похвалитись наявністю зоряного складу, а сам факт участі у фінальній частині турніру для багатьох з них стане найбільшим досягненням у професійній кар'єрі.

Відбір угорці провели досить непогано, і цьому не завадив той факт, що на чолі команди по ходу кваліфікації змінились 3 тренери. Більше того - команда навіть претендувала на звання кращої 3-ї команди серед всіх відбіркових груп. Однак, в результаті, кращою стала Туреччина, яка пройшла до фінальної частини, оминувши стикові матчі. Угорцям ж довелося долати раунд плей-офф, що вони успішно і зробили, впевнено здолавши Норвегію із загальним рахунком 3:1.

Заявка на Євро-2016

Воротарі: Габор Кірай ("Холодаш"), Денеш Дібуш ("Ференцварош"), Петер Гулачі ("РБ-Лейпциг").

Захисники: Аттіла Фіола ("Пушкаш-Академія"), Тамаш Кадар ("Лех"), Барнабаш Беше (МТК), Річард Гузміч ("Вісла" Краків), Роланд Юхас ("Відеотон"), Адам Ланг ("Відеотон") Міхай Корхут ("Дебрецен").

Півзахисники: Герге Ловренчіч ("Лех"), Акош Елек ("Діошдьйор"), Золтан Гера, Адам Пінтер, Адам Надь (всі - "Ференцварош"), Ласло Кляйнхайслер ("Вердер"), Золтан Штібер ("Нюрнберг").

Нападники: Балаж Джуджак ("Бурсаспор"), Адам Салаї ("Ганновер"), Крістіан Немет ("Аль-Гарафа"), Неманья Ніколіч ("Легія"), Тамаш Пріскін ("Слован" Братислава), Даніель Беде ("Ференцварош").

Хто не поїхав на Євро

На Євро-2016 не зіграє перспективний угорський півзахисник Жолт Кальмар (виступає у другій німецькій Бундеслізі). Цей молодий гравець в 21 рік вже має непоганий досвід виступів за національну збірну Угорщини і його неодноразово залучали до її складу раніше. Однак цього разу гра Кальмара впродовж сезону наставника збірної не вразила, відтак той вирішив залишити гравця поза заявкою.

Головна зірка

Балаж Джуджак, 29 років, вінгер. Ринкова ціна (Transfermarkt): 4,25 млн євро.

У досить однорідному угорському колективі є пара гравців, які виділяються трохи більше за інших. Це вінгер "Бурсаспору" Балаж Джуджак і нападник Адам Салаї з "Ганноверу". Лідери угорців - приблизно однакові за рівнем гравців, однак Джуджак є ще й капітаном команди. Його дії на фланзі часто допомагають створювати необхідну гостроту і реалізовувати моменти.

Тренер

Бернд Шторк, 53 роки, німець. У збірній з 2015 року.

Шторк опинився у збірній Угорщини після роботи в якості головного тренера національної збірної Казахстану. Там німець особливими успіхами відзначитись не зміг і незабаром покинув свій пост. А угорців Шторк "підібрав" вже по ходу відбору на Євро-2016, коли влітку 2015-го було відсторонено від посади його попередника Паля Дардаі. Шторку вдалося довести розпочате його попередниками до кінця і вивести скромних угорців до фінальної частини Євро-2016.

Чому варто вболівати

Угорщина, м'яко кажучи, не найяскравіша збірна на Євро-2016. Однак тривала відсутність на континентальних турнірах може додати угорцям бажання показати себе якнайкраще. Чи вдасться їм спростувати статус аутсайдера - можна буде переконатись вже скоро.

Що кажуть букмекери

Авторитетна британська контора William Hill оцінює шанси Угорщини на турнірі трохи краще, ніж, скажімо, Албанії чи Північної Ірландії. Проте коефіцієнти букмекерів показують, що для угорців актуальний принцип "головне не перемога, а участь".

Вихід із групи: 2.37

Перемога на Євро-2016: 251.00

Сторінка автора у Facebook

Команди Євро-2016. Група F. Португалія