УКР РУС

Команди Євро-2016. Група F. Ісландія

9 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" знайомить з учасниками фінальної частини Євро-2016. Представляємо команду групи F - Ісландію.

Гарячі серця з крижаного острова

Ісландія стала справжнім відкриттям відбіркового етапу Євро-2016. Команда, якій не доводилось виступати на великих міжнародних турнірах, змогла впевнено впоратись із завданням виходу до фінальної частини Євро-2016. Ісландія - перспективна команда, яка довела своєю грою право на місце серед найсильніших національних збірних Європи, при тому, що не має в наявності зіркових гравців. А в кінцеву заявку ісландців потрапив 37-річний екс-нападник "Челсі" і "Барселони" Ейдур Гудйонсен, який зараз виступає за норвезький "Мольде".

Ісландія блискуче провела відбір, забезпечивши собі путівку до Франції ще до останнього туру кваліфікації. Команда зайняла 2-е місце в групі F, залишивши позаду себе Туреччину, Нідерланди, Казахстан і Латвію. Відрив від Чехії, котра зайняла 1-й рядок, склав всього 2 очки. Їх було втрачено в останньому турі з Туреччиною, коли місце у фінальній частині вже було в кишені у Ісландії.

Заявка на Євро-2016

Голкіпери: Ханес Тоур Халльдоурсон ("Буде-Глімт"), Егмундур Крістінссон ("Гаммарбю"), Інгвар Йонссон ("Сандефьорд").

Захисники: Арі Фрейр Скуласон ("Оденсе"), Біркір Мар Севарсон ("Гаммарбю"), Рагнар Сігурдсон ("Краснодар"), Карі Арнасон ("Мальме"), Хаукур Хауксон (АІК), Сверір Інги Інгасон ("Локерен") , Хьордур Бйоргвін Магнусон ("Чезена"), Хьортур Хермансон ("Гетеборг").

Півзахисники: Арон Ейнар Гунарсон ("Кардіфф"), Еміль Халлфредссон ("Удінезе"), Біркір Б'ярнасон ("Базель"), Йохан Берг Гудмундссон ("Чарльтон"), Гілфі Сігурдссон (Суонсі), Теодор Елмар Б'ярнасон (АГФ), Рунар Мар Сігурйонсон ("Сундсвалль"), Арнор Ингви Траустасон ("Норрчепінг").

Нападники: Ейдур Гудйонсен ("Мольде"), Колбейн Сігторссон ("Нант"), Альфред Фіннбогассон ("Аугсбург"), Йон Даді Бйодварссон ("Кайзерслаутерн").

Хто не поїхав на Євро

Важко описати кадрові втрати у збірній Ісландії, хіба що можна відзначити відсутність в остаточній заявці 40-річного голкіпера Гюннлейфссона, якого викликали на товариські матчі навесні. У ветерана ісландської команди був цілком реальний шанс стати найстаршим гравцем у фінальній частині Євро-2016, перевершивши 38-річного Буффона.

Головна зірка

Гілфі Сігурдссон, 26 років, півзахисник. Ринкова ціна (Transfermarkt): 13 млн євро.

Півзахисник "Суонсі" свого часу "запалював" у молодіжній збірній Ісландії, а зараз є найпомітнішим у складі національної команди. Він відмінно провів сезон у Англії і отримав високі оцінки від футбольних експертів. Сігурдссон, як і його партнери по збірній, справжній роботяга на полі. Але попри всю свою працездатність він ще й вирізняється чудовим технічним арсеналом, який дозволяє задавати темп атак, а також результативно їх завершувати.

Тренерський дует

Ларс Лагербек (по центру) та Хеймір Хадльгрімссон (праворуч) - тренерський тандем Ісландії

Ларс Лагербек, 67 років, швед. У збірній з 2012 року.

На рівні національних команд Лагербек має досвід роботи зі Швецією і Нігерією. Ісландію він очолює вже 4-й рік, а Євро-2016 стане для нього завершальним етапом кар'єри у збірній.

Хеймір Хадльгрімссон, 48 років, ісладнец. У збірній (в якості другого головного тренера) з 2015 року.

Будучи спочатку помічником Лагербека, після кваліфікації ЧС-2014 Хадльгрімссон став другим головним тренером збірної Ісландії і отримав рівні права зі своїм шведським колегою. Після закінчення Євро-2016 Хадльгрімссон одноосібно очолить збірну.

Чому варто вболівати

Ісландія - одна з найбільш перспективних команд Євро-2016. Це цілком конкурентоспроможна збірна, яку мало хто ще встиг вивчити. Ісландія навряд чи загубиться серед інших учасників Євро, а знайомитись з її сильними сторонами буде цікаво навіть найбільш розпещеним європейським вболівальникам.

Що кажуть букмекери

Авторитетна британська контора William Hill оцінює шанси Ісландії на досить непоганому рівні, як для збірної, котра раніше не світилася на великих турнірах. Про перемогу дебютанта на Євро-2016 мова, природно, не йде, але вихід з групи - завдання, яке цілком можна зреалізувати.

Вихід із групи: 1.73

Перемога на Євро-2016: 81.00

Сторінка автора у Facebook

Команди Євро-2016. Група F. Угорщина