УКР РУС

Команди Євро-2016. Група E. Італія

8 червня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" знайомить з учасниками фінальної частини Євро-2016. На черзі - збірна Італії.

Збірна Італії - фіналіст останнього чемпіонату Європи. Щоправда, "Скуадра адзурра" заплямувала враження від прекрасного виступу в Україні та Польщі фінальним матчем на НСК "Олімпійському", поступившись Іспанії без шансів з рахунком 0:4.

Чергова спроба повторити успіх 1968 року (єдина перемога на Євро) відбудеться у Франції. На Євро-2016 шлях Італії був анітрохи не тернистим. Не зазнавши жодної поразки (7 перемог, 3 нічиї), команда Антоніо Конте достроково забезпечила собі путівку на ЧЄ.

Заявка на Євро-2016

Воротарі: Джанлуїджі Буффон ("Ювентус"), Федеріко Маркетті ("Лаціо"), Сальваторе Сірігу (ПСЖ, Франція).

Захисники: Андреа Барцальї, Леонардо Бонуччі, Джорджо К'єлліні (всі - "Ювентус"), Маттео Дарміан ("Манчестер Юнайтед", Англія), Анджело Огбонна ("Вест Хем", Англія), Маттіа Де Шільйо ("Мілан").

Півзахисники: Марко Пароло, Антоніо Кандрева (обидва - "Лаціо"), Даніеле Де Россі, Алессандро Флоренці (обидва - "Рома"), Тьяго Мотта (ПСЖ, Франція), Стефано Стураро ("Ювентус"), Емануеле Джаккеріні ( "Болонья ").

Нападники: Едер ("Інтер"), Чіро Іммобіле ("Торіно"), Лоренцо Інсіньє ("Наполі"), Граціано Пелле ("Саутгемптон", Англія), Сімоне Дзадзен ("Ювентус"), Федеріко Бернардескі ("Фіорентина") , Стефан Ель-Шаараві ("Рома").

Хто не поїхав на Євро

На жаль, завершилася епоха неперевершеного Андреа Пірло. Виїхавши виступати в США, Андреа опинився поза заявкою "Скуадри", залишивши в роздумах уболівальників про те, хто стане наступником геніального диспетчера.

Через травми не їдуть до Франції Марко Верратті і Клаудіо Маркізіо. Проігнорував Конте одіозного Маріо Балотеллі. Також поза списком 23-х залишилися Квальярелла, Джовінко, Монтоліво, Крішіто, Сантон.

Аналогічно, як і в Україні щодо повернення в збірну Олександра Шовковського, ЗМІ в Італії натякали, що на фоні травм і відсутності Пірло було б непогано повернути в "Скуадру" Франческо Тотті, який пішов у 2006 році зі збірної. Втім, Антоніо Конте не включив Ческо навіть до попереднього списку команди перед Євро-2016.

Головна зірка

Джанлуїджі Буффон, 38 років, воротар. Ринкова вартість (Transfermarkt): 2 млн євро.

Хоч Джіджі Буффону вже 38 років, складно знайти у складі збірної Італії крутішого гравця. Якби були в складі Пірло чи Тотті, вони могли б позмагатися з Буффоном. І справа не лише в колишніх заслугах, а й в теперішніх виступах голкіпера - він як і раніше дуже славний.

Нічого дивного, що Буффон їде на Євро-2016 в якості капітана збірної Італії.

Джанлуїджі заявив, що Євро-2016 буде останнім чемпіонатом Європи в його кар'єрі, проте виступи в збірній він ще не завершує. Буффон хоче дотягнути в "Скуадрі" до 40-ка і виступити на ЧС-2018.

Тренер

Антоніо Конте. 46 років, італієць. В збірній з 2014-го року.

Один з найперспективніших тренерів Італії Антоніо Конте поки що йде по зростаючій. Після періоду в "Ювентусі" Конте прийняв збірну країни, а після Євро-2016 повертається до клубної роботи - в "Челсі".

Чому варто вболівати

У "Скуадри адзурри" є свій певний контингент уболівальників за межами Італії - цінителів італійського футболу. Це можуть бути фанати "Ювентуса", "Мілана", "Інтера", "Роми", "Лаціо" чи "Фіорентини".

Впевнений, додалося б Італії шанувальників, якби були в складі Пірло чи Тотті. Майстри, Легенди. За їхніми виступами спостерігати одне задоволення.

Що кажуть букмекери

Британська контора William Hill на вихід Італії з групи дає коефіцієнт 1,14. Що цікаво, "Скуадра" аж ніяк не фаворит своєї групи - букмекери вважають ним Бельгію.

За перемогу на Євро-2016 - коефіцієнт 19,0. "Скуадра" - 7-а серед фаворитів турніру. Вище Франція, Німеччина, Іспанія, Англія, Бельгія і Португалія.

Тест. Як добре ви знаєте історію футбольної збірної України?