УКР РУС

Команди Євро-2016. Група D. Туреччина

7 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" знайомить з учасниками фінальної частини Євро-2016. Представляємо команду групи D - Туреччину.

Кращі з бронзових

Збірну Туреччини можна охарактеризувати, як команду настрою. Турки вважають за краще самі створювати собі проблеми, а потім героїчно їх долати, ніж спокійно досягати результату. Для збірної Туреччини характерно "витягувати" матчі на емоціях, так само, як і програвати більш слабким суперникам, коли цих самих емоцій для перемоги стає недостатньо. Але навіть при всій своїй непостійності, ця команда завжди має шанси досягти свого практично у будь-якому протистоянні.

Туреччина провально стартувала у кваліфікаційному раунді на Євро-2016, програвши два перші матчі Ісландії та Чехії, а третій зіграла внічию зі скромною Латвією. Такий початок міг деморалізувати будь-яку команду, але не турків. Підопічні Фатіха Теріма зібралися з духом і таки вичавили максимум з решти матчів, а заповітний квиток на Євро-2016 завоювали, виявившись кращими серед усіх команд, котрі зайняли 3-е місце у своїх групах.

Заявка на Євро-2016

Воротарі: Волкан Бабаджан ("Істанбул Башакшехір"), Харун Текін ("Бурсаспор"), Онур Реджел Ківрак ("Трабзонспор");

Захисники: Гекхан Генюл ("Фенербахче"), Сенер Озбайраклі ("Фенербахче"), Ахмет Йилмаз Чалик ("Генчлербірлігі"), Хакан Балта ("Галатасарай"), Семіх Кайя ("Галатасарай"), Ісмаїл Койбаші ("Бешикташ") , Джанер Еркін ("Фенербахче");

Півзахисники: Емре Мор ("Норшелланн"), Волкан Шен ("Фенербахче"), Хакан Чалханоглу ("Байєр"), Мехмет Топал ("Фенербахче"), Нурі Шахін ("Боруссія" Д), Огузхан Озьякуп ("Бешикташ")

Нападники: Бурак Їлмаз ("Бейдзін Гоуань"), Дженк Тосун ("Бешикташ"), Юнус Маллі ("Майнц").

Хто не поїхав на Євро

Тренерський штаб національної збірної Туреччини не зацікавлений у послугах одноклубника Дениса Бойка по "Бешикташу" Гекхана Тьоре, а також захисника леверкузенського "Байєра" Емера Топрака. Обидва гравці послужили б хорошу службу, проте наставник зробив ставку на інших виконавців.

Головна зірка

Арда Туран, 29 років, атакуючий півзахисник. Ринкова ціна (Transfermarkt): 30 млн євро.

Лідер турецької півзахисту, який останній сезон провів у "Барселоні", не зміг стати у каталонському клубі своїм. Туран став чемпіоном Іспанії, але його внесок у перемогу, відверто кажучи, мінімальний. Однак для збірної Туреччини цей футболіст незамінний, навіть незважаючи на його нерегулярну ігрову практику в клубі. Арда - капітан збірної, він лідер, який своїми впевненими та креативними діями здатен робити результат. Він може зіграти на кількох позиціях, але основну небезпеку для суперника представляє, перебуваючи на флангах атаки. Швидкість, фізична міць, техніка, вміння віддати останній пас і самому завершити атаку - якості, які характеризують гру Турана.

Тренер

Фатіх Терім. 62 роки, турок. У збірній з 2013 року.

Для Теріма нинішній період тренерства у збірній Туреччини - третій у його кар'єрі. Решта два також можна занести до активу харизматичного екс-наставника "Галатасарая". На Євро-2008 йому вже вдавалось дійти з командою до півфіналу турніру, отже, шанси повторити успіх безумовно є. Від Фатіха Теріма та збірної Туреччини можна очікувати чого завгодно, адже ця вибухова зв'язка здатна додати проблем будь-якому супернику.

Чому варто вболівати

Туреччина - команда, яка може і вміє робити шоу, створювати інтригу, як в окремому матчі, так і впродовж усієї турнірної дистанції. Тому поспостерігати за далекими від холоднокровності турками, та ще й в такій привабливій групі (з Іспанією, Чехією, Хорватією) - просто необхідно.

Що кажуть букмекери

Авторитетна британська контора William Hill дає туркам абсолютно однакові з чехами коефіцієнти на перемогу в групі D і турнірі загалом. Так що, на думку букмекерів, обидві ці збірні рівною мірою можуть досягти успіху, якщо продемонструють свої найкращі якості.

Вихід з групи: 8.00

Перемога на Євро-2016: 67.00

Сторінка автора у Facebook

Команди Євро-2016. Група D. Хорватія