УКР РУС

Команди Євро-2016. Група D. Іспанія

7 червня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" знайомить з учасниками фінальної частини Євро-2016. На черзі - збірна Іспанії.

Віртуози гри та діючі чемпіони

Збірна Іспанії - чинний чемпіон Європи. Кому, як не нам, пам'ятати про це, адже "Фурія Роха" виграла Євро-2012 в Україні, Києві, на центральному стадіоні країни - НСК "Олімпійському".

Крім того, у нас є більш свіжі спогади про піренейців - збірна України виступала з Іспанією в одній групі відбіркового раунду Євро-2016. Іспанці досить рівно пройшли відбір, допустивши лише одну невдачу, поступившись на старті кваліфікації збірній Словаччини. Україну "Фурія Роха" обіграла двічі - причому другий раз, у Києві, фактично другим складом в останньому турі відбіркового раунду.

Зайвим буде нагадувати, що збірна Іспанії - один з фаворитів Євро-2016. Більш того, іспанці за крок від історичного досягнення - три перемоги поспіль у першостях Європи, в той час, як нікому, крім них, не вдавалося виграти навіть двічі поспіль.

Заявка на Євро-2016

Воротарі: Ікер Kaсільяс ("Порту"), Давид Де Хеа ("Манчестер Юнайтед"), Серхіо Ріко ("Сeвілья").

Захисники: Серхіо Рамос ("Реал"), Жерар Піке ("Барселона"), Ектор Бельерін ("Арсенал"), Жорді Aльба ("Барселона"), Марк Бартра ("Барселона"), Сесар Аспілікуета ("Челсі"), Мікель Сан-Хосе ("Атлетик"), Хуанфран ("Атлетіко").

Півзахисники: Бруно Соріано ("Вільярреал"), Серхіо Бускетс ("Барселона"), Коке ("Атлетіко"), Tьяго Алькантара ("Баварія"), Андрес Іньєста ("Барселона"), Давид Сілва ("Манчестер Сіті"), Педро ("Челсі"), Сеск Фабрегас ("Челсі").

Нападники: Аріц Адуріс ("Атлетик"), Ноліто ("Сельта"), Альваро Мората ("Ювентус"), Лукас Васкес ("Реал").

Хто не поїхав на Євро

У Вісенте Дель Боске такий підбір гравців, що Іспанія могла б запросто виставити ще одного сильного учасника на Євро у Франції.

Через травму не їде Дані Карвахаль - пошкодження у фіналі Ліги чемпіонів. Поза заявкою, згідно з вибором тренера, залишились Іско, Сауль, Мата, Касорла, Вітоло, Дієго Коста і Пако Алькасер.

Головна зірка

Андрес Іньєста, 32 роки, півзахисник. Ринкова ціна (Transfermarkt): 35 млн євро.

Автор переможного голу у фіналі ЧС-2010 та кращий гравець Євро-2012 Андрес Іньєста проводить один з останніх, а можливо, й останній великий турнір у складі збірної Іспанії.

Андрес - лице середньої лінії і "Барселони", і "Фурії рохи". Від нього багато в чому залежить успіх цих команд. До титулів чемпіона Іспанії-2016 і Кубка Іспанії Іньєста може додати в цьому сезоні ще один трофей.

Тренер

Вісенте дель Боске. 65 років, іспанець. У збірній з 2008 року.

У Вісенте дель Боске - беззаперечний авторитет у своїй країні. Очолюючи збірну з 2008 року, цей наставник встиг виграти з "Фурією рохою" чемпіонати Європи та світу.

І навіть провал Іспанії на ЧС-2014 (не вийшли з групи) не став підставою для звільнення тренера. Такі тренери повинні йти самі, і дель Боске це прекрасно розуміє. 65-річний наставник залишить посаду після Євро-2016, давши дорогу молодим.

Чому варто вболівати

Є багато причин, чому варто вболівати за збірну Іспанії. Відзначимо дві головні. По-перше, приємно вболівати за команду, яка любить і вміє грати у футбол (переважно). Приємніше спостерігати за "тікі-такою", ніж за муками деяких команд.

Друга причина повболівати за іспанців - приємно, якщо суперник збірної України стане кращою командою Європи. Виходить, програли не кому-небудь, чемпіону континенту, кращим з кращих. Це не так соромно.

Що кажуть букмекери

Британська контора William Hill на вихід Іспанії з групи дає коефіцієнт 1,06. Ще б пак - у цьому ніхто не сумнівається.

За перемогу на Євро-2016 - 6,0. Це третій показник після Франції та Німеччини.

Тест. Як добре ви знаєте історію футбольної збірної України?