УКР РУС

Команди Євро-2016. Група D. Чехія

7 червня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" знайомить з учасниками фінальної частини Євро-2016. Представляємо команду групи D - Чехію.

Надія під номером "1"

Чехія - команда, про яку так відразу і не скажеш щось конкретне, хіба що на думку спадає наявність зіркового голкіпера Чеха, який часто "витягує" на собі безнадійні матчі. Це збірна, яка вміє дивувати і виходити сухою (в хорошому сенсі цього слова) з будь-якої, здавалося б, безвихідної ситуації. Чехів не лякає "топовість" суперників, а успіх їм приносить концентрація на своїх сильних сторонах і мінімізації браку.

У відборі Чехія потрапила в бойову групу, де не було на 100% очевидних аутсайдерів, хіба що Казахстан і Латвія виглядали менш переконливо. Інші ж збірні в особі Нідерландів, Туреччини та Ісландії здавалися не найлегшими суперниками для скромної Чехії. Однак така конкуренція виявилася вбивчою не для чехів, а для зіркової Голландії, яка не зуміла пробитися навіть у стикові матчі. Чехи посіли несподіване, але цілком заслужене 1-е місце і, волею жеребу, в групі на фінальній частині Євро-2016 знову опинилися разом з турками.

Заявка на Євро-2016

Воротарі: Петр Чех ("Арсенал"), Томаш Вацлик ( "Базель"), Томаш Коубек ("Слован")

Захисники: Теодор Гебреселассі ("Вердер"), Роман Хубнік, Давід Лімберські (обидва - "Вікторія"), Павло Кадержабек ("Хоффенхайм"), Міхал Кадлец ("Фенербахче"), Томаш Сівок ("Бурсаспор"), Марек Сухі ("Базель")

Півзахисники: Владімір Даріда ("Герта"), Боржек Дочкал, Ладіслав Крейчі (обидва - "Спарта"), Даніел Коларж ("Вікторія"), Давід Павелка ("Касимпаша"), Ярослав Плашил ("Бордо"), Томаш Росіцкі ("Арсенал")

Нападники: Іржі Скалак ("Брайтон енд Хоув Альбіон"), Йозеф Шурал, Давід Лафата (обидва - "Спарта"), Томаш Нецид ("Бурсаспор"), Патрік Шик ("Богеміанс"), Мілан Шкода ("Славія").

Хто не поїхав на Євро

Зі складу чехів випало декілька цікавих виконавців, серед них можна виділити Вацлава Прохазку, який в кваліфікації регулярно допомагав в центрі оборони команди. Не зміг переконати своєю грою нападник "Редінга" Матей Видра, якого також залишили поза заявкою на фінальну частину Євро-2016. Ну а Вацлав Піларж, який свого часу виступав за "Вольфсбург", не поїде до Франції через серйозну травму, яка вивела півзахисника з ладу на цілий сезон.

Головна зірка

Петр Чех, 34 роки, голкіпер. Ринкова вартість (Transfermarkt): 12 млн євро.

Наддосвідчений голкіпер, який виступає в лондонському "Арсеналі", цілком і повністю виправдовує судження "воротар - половина команди". Петр Чех своєю блискучою грою неодноразово рятував чехів в ситуаціях, де захисту залишалося лише спостерігати, як м'яч летить у ворота Чехії. Своєю впевненою грою капітан збірної додає натхнення партнерам по команді і вселяє надію на збереження воріт в недоторканності в матчах з найнебезпечнішими суперниками.

Тренер

Павел Врба. 52 года, чех. У збірній з 2014-го року.

Тренер збірної Чехії свого часу показував хороші результати на чолі "Вікторії Плзень" і три роки поспіль визнавався найкращим тренером у країні (2010 - 2012). Успіхи Павела Врби не залишилися непоміченими, і в 2014-му році він отримав новий виклик у кар'єрі, очоливши національну збірну Чехії. Результати його роботи з командою повністю виправдовують довіру, яку йому надали, запросивши на посаду головного тренера.

Чому варто вболівати

Чехія - перспективна команда, якій під силу відродити колишню славу своєї національної збірної, яка гриміла в 1996-му році. Поспостерігати за успіхами цього симпатичного колективу і фантастичними сейвами Петера Чеха - непогана перспектива для будь-якого вболівальника. Ця команда здатна здивувати.

Що говорять букмекери

Авторитетна британська контора William Hill дає рівні шанси Чехії і Туреччини на перемогу в групі D. Коефіцієнт на перемогу Чехії в турнірі говорить про те, що команда далека від групи лідерів, але, в той же час, має всі можливості, щоб максимально ускладнити життя своїм більш зірковим суперникам.

Вихід із групи: 8.00

Перемога на Євро-2016: 67.00

Сторінка автора в Facebook

Команди Євро-2016. Група D. Хорватія